Walter Knoll Votteler Chair

Walter Knoll Votteler Chair

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Walter Knoll Votteler Chair

De Walter Knoll Votteler Chair is een stoel die in 1956 door Arno Votteler werd ontworpen voor Walter Knoll. De stoel is vele jaren uit collectie geweest en sinds 2015 weer in productie. De invloeden van weleer zijn herkenbaar, Scandinavië. De stoffering wordt ondersteund door een dun buisframe onderstel. De massief houten armleggers zijn een fraai en markant detail. De stoel is leverbaar met een hoge en een lage rugleuning. Een tijdloze verschijning. De stoel is leverbaar in heel veel stoffen en een uitgebreide leercollectie.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Walter Knoll

Walter Knoll is een gerenommeerde Duitse fabrikant van zitmeubelen.

Al in 1865 ligt het begin van de Knoll dynastie. Oer vader Wilhelm Knoll had een leder handel midden in Stuttgart. In begin 1900 volgden de eerste gestoffeerde meubelen. In de 20er jaren van de vorige eeuw werden de programma’s Antimott en Prodomo geïntroduceerd, revolutionaire meubelen in die tijd. Stalen frames en strakke stofferingen in plaats van klassieke hoog stofferingen.

Langere tijd heeft Walter Knoll zich voornamelijk toegelegd op de luxe kantoorinrichtingen. De laatste 15 jaren worden ook steeds meer meubelen voor de particulieren ontworpen en geproduceerd.

De ontwerpers zijn veelal gevestigde grote namen als Claudio Bellini, PearsonLLoyd en EOOS. Ook de Nederlander Ben van Berkel heeft een ontwerp gemaakt voor Walter Knoll.

Net als alle produkten uit de regio Stuttgart draait het bij Walter Knoll ook om technisch en esthetisch hoogwaardige produkten uitgevoerd in de best verkrijgbare materialen. Fraaie, rijke stoffen en de mooiste leerkwaliteiten worden in de collectie gevoerd.

Ook de collectie handgeknoopte tapijten uit Nepal is luxueus en bijzonder. Ecologisch verantwoorde kleurstoffen, Step label / Geen Kinderarbeid, brandnetelvezel, Tibetaanse hoogland wol en zijde, allemaal sterk passend in de huidige tijd.

De inspiratie voor de patronen van kleden kan in Afrika gevonden worden.

Votteler

Over het design Arno Votteler

Arno Votteler (1929) is een van de meest invloedrijke Duitse ontwerpers. Afgestudeerd in 1955 aan de “Academy of Fine Arts” in Stuttgart. Hij werd later zelf professor aan dit instituut en stichtte de “Weissenhof Institute”

Wilt u meer weten over de Walter Knoll Votteler Chair?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.