Walter Knoll Fabricius sofa

Walter Knoll Fabricius sofa

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Walter Knoll Fabricius sofa

De Walter Knoll Fabricius sofa is leverbaar in 2 maten, een 2 zit van 140cm en een 3 zit van 208cm breedte. Er zijn ook nog salontafel leverbaar in deze serie en losse armkussens. Het frame  van de Fabricius is van massief bandstaal dat mat geborsteld verchroomd is. De kussens zijn los en hebben een vulling van dons, gestept in kamers. De kussens moeten met regelmaat op geschud worden om volume en comfort te behouden. De stoel is in de 70er jaren ontworpen door Preben Fabricius.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Walter Knoll

Walter Knoll is een gerenommeerde Duitse fabrikant van zitmeubelen.

Al in 1865 ligt het begin van de Knoll dynastie. Oer vader Wilhelm Knoll had een leder handel midden in Stuttgart. In begin 1900 volgden de eerste gestoffeerde meubelen. In de 20er jaren van de vorige eeuw werden de programma’s Antimott en Prodomo geïntroduceerd, revolutionaire meubelen in die tijd. Stalen frames en strakke stofferingen in plaats van klassieke hoog stofferingen.

Langere tijd heeft Walter Knoll zich voornamelijk toegelegd op de luxe kantoorinrichtingen. De laatste 15 jaren worden ook steeds meer meubelen voor de particulieren ontworpen en geproduceerd.

De ontwerpers zijn veelal gevestigde grote namen als Claudio Bellini, PearsonLLoyd en EOOS. Ook de Nederlander Ben van Berkel heeft een ontwerp gemaakt voor Walter Knoll.

Net als alle produkten uit de regio Stuttgart draait het bij Walter Knoll ook om technisch en esthetisch hoogwaardige produkten uitgevoerd in de best verkrijgbare materialen. Fraaie, rijke stoffen en de mooiste leerkwaliteiten worden in de collectie gevoerd.

Ook de collectie handgeknoopte tapijten uit Nepal is luxueus en bijzonder. Ecologisch verantwoorde kleurstoffen, Step label / Geen Kinderarbeid, brandnetelvezel, Tibetaanse hoogland wol en zijde, allemaal sterk passend in de huidige tijd.

De inspiratie voor de patronen van kleden kan in Afrika gevonden worden.

Fabricius & Kastholm

Over het design Preben Juul Fabricius

Preben Fabricius was een Deens meubelontwerper, Fabricius heeft veel gewerkt met Jorgen Kastholm. Preben Fabricius is in 1984 op 52 jarige leeftijd veel te jong overleden.

Wilt u meer weten over de Walter Knoll Fabricius sofa?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.