Foscarini Caboche

Foscarini Caboche

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Foscarini Caboche

De Foscarini Caboche hanglamp is leverbaar in 3 maten: klein, medium en groot. De lampen”kap” bestaat uit een groot aantal bollen. Deze bollen zijn leverbaar in helder en in “smoke” kleur. Behalve hanglamp is er ook een staande lamp, een wandlamp en een plafondlamp leverbaar. De Caboche is dimbaar. Het ontwerp idee is een armband met plastic elementen. De kunststof bollen reflecteren het licht van de lamp. Deze bollen geven de Caboche ook een licht klassiek karakter. De Caboche is een LED lamp.

 

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Foscarini

Foscarini is een Italiaanse verlichtingsfabrikant die modern decoratieve verlichting produceert.

Carlo Urbinatien Alessandro Vecchiato zijn eind 20ste eeuw gestart met Foscarini, een van de eerste lampen werd direct een groot succes, de Lumiere ontworpen door Rodolfo Dordoni. Van deze lamp is inmiddels een 25-jarig jubileum special gemaakt! Mondgeblazen glas speelt een grote rol in de producten van Foscarini. Die mond geblazen glazen delen geven de lampen een rijk en tijdloos uiterlijk. Naast glas worden er ook veel onderscheidende moderne materialen toegepast zoals kunststof kappen met Carbon of Kevlar vezels of composiet materiaal op fiber basis.

Diverse ontwerpers hebben iconische lampen ontworpen voor Foscarini. Marc Sadler heeft met de Twiggy en de Tress serie een zeer onderscheidende serie neergezet. Patricia Urquiola heeft samen met Eliana Gerotto de Caboche bedacht; een kroonluchter, maar dan heel erg anders. De stappen naar nieuwe verlichtingstechnieken zijn ook gezet. Alle nieuwe lampen zijn LED ontworpen en voor vele oudere ontwerpen zijn inmiddels LED retro fit lichtbronnen te gebruiken.

Over het design Patricia Urquiola & Eliana Gerotto 2005

Patricia Urquiola, Oviedo, Spanje. Afgestudeerd aan de Politecnico di Milano met Achille Castiglioni als leermeester.

Eliana Gerotto, Venetië, Italië. Grafisch ontwerpster, werkt ook als industrieel ontwerpster, curator en interieur ontwerpster.

Wilt u meer weten over de Foscarini Caboche?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.