Carl Hansen CH24 Y stoel

Carl Hansen CH24 Y stoel

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Carl Hansen CH24 Y stoel. Het meest verkochte ontwerp van Hans J. Wegner is de Y chair. De stoel wordt gemaakt in diverse houtsoorten en lak kleuren. de zitting is van gevlochten papiertouw. Dit papiertouw is in naturel of zwart verkrijgbaar.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Carl Hansen & Son

Carl Hansen is een Deense fabrikant die de Y stoel van Hans J. Wegner produceert. Een Deens icoon, wereldberoemd! Naast dit ontwerp worden er nog vele andere ontwerpen van Hans J. Wegner geproduceerd en verkocht door Carl Hansen. Steeds weer worden er oude ontwerpen uit de lade gehaald. Ontwerpen die al lang uit productie zijn, of soms zelfs nog nooit in serie productie genomen zijn, worden in productie genomen.

De CH 22 is begin 2016 geïntroduceerd en zal medio september in de winkels te zien zijn.

De ontwerpen van professor Ole Wanscher worden ook door Carl Hansen geproduceerd. De “Colonial” serie wordt gekenmerkt door hoge ambachtelijkheid en een enorm verfijnde detaillering.

wegner-foto-product-galerij

Over het design Hans J. Wegner

Hans Jørgen Wegner, Tønder 2014 – 2007. Vader Wegner was meester schoenmaker, Hans krijgt ambachtswerk met de paplepel ingegoten. Hans Wegner is 1 van de meest vindingrijke Deense ontwerpers. Zeker ook door zijn ontwerpen werd het “Deense meubeldesign” zo groot in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Hij was een minimalistisch ontwerper en erg geïnspireerd door de Shakers in Amerika. De “Peacock chair” van PP Mobler en de “Y chair” van Carl Hansen zijn 2 van zijn bekendste ontwerpen.

Wilt u meer weten over de Carl Hansen CH24 Y stoel?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.