Nieuwe design meubelen op beurs in Keulen

De eerste toonaangevende meubelbeurs heeft inmiddels plaatsgevonden in Keulen. Jan Luppes was erbij en kan over de nieuwe creatieve klanken op het gebied van design meubelen vertellen. “Ik ben samen met drie andere medewerkers twee dagen naar Keulen geweest. Voor de mensen uit onze branche is deze beurs een must, een ijkpunt. Hier is de hele wereld aanwezig om te kijken naar nieuwe meubelontwerpen.”

Luppes ging er zonder verwachtingen naar toe: “Ik wist al wel iets van sommige fabrikanten omdat zij mij om hun mening hebben gevraagd en doordat ik dit al jarenlang doe, kun je me verwend noemen, maar in principe wil ik er net zo ‘blind’ naar toe als een consument die voor het eerst een woonwinkel binnenwandelt.”

Wat hij zag, stemde hem goedgehumeurd. “Het aanbod was zeer divers. Ook de Nederlandse fabrikanten hadden mooie stands met een prachtig aanbod.” Zelf viel hij voor de bank Avalanche van het Duitse merk Cor. “Normaal gesproken koop ik nooit iets het eerste moment. Dat heeft zo zijn nadelen. Winkels die gelijk inkopen, kiezen vaak design meubelen exact zoals ze op de beurs staan opgesteld. Dus dan zie je dat meubel op die manier terug in negen van de tien winkels.”

Bank met veel comfort

Toch ging Jan gelijk voor de bijl. “Het comfort is uitermate hoog, terwijl de bank een jonge vlotte uitstraling heeft.” De rugleuning van deze bank is om te klappen, waardoor je een totaal andere bank krijgt, waarop je heerlijk kunt wegdromen. Jan heeft uiteraard wel de tijd genomen om materiaal en stof uit te kiezen, om zo te zorgen dat hij straks een unieke bank in zijn winkels heeft staan.

Bank met veel comfort

Bank Avalanche van Cor in geel.

Ook de stijlvolle eetkamerstoel Alvo van Cor is over een paar weken terug te vinden bij Jan Luppes Interieurs en Melles interieur. Een dunne kunststof schaal met mooie strakke kussens erin. Jan testte de stoel uiteraard zelf: “Zitten is geen werkwoord, zitten is voelen. Je kunt dat ook niet mathematisch benaderen met een zithoogte, want je moet het echt ervaren, iedereen is verschillend qua lichaam en wensen.

Eetkamerstoel van Cor

Comfortabele eetkamerstoel Alvo heeft ronde vormen.

Het vernieuwde kastsysteem Just Cube van Interlübke kon ook rekenen op Jans belangstelling. Met nieuwe kleuren en materialen is deze kast nog meer naar de eigen wensen samen te stellen.

 

Lampen voor alle emoties

Jans ogen lichtten op bij het zien van de ontwikkelingen binnen de LED-verlichting. Buschfeld heeft het Light Light tracksysteem aangepast. Mooie dunne armaturen met 48 volt lampen, kleur en dimbaarheid. “Ik vind dat je in een inrichting licht voor alle emoties moet hebben.” Een goed lichtplan kan hierbij helpen.

LED-lampen 2019

LED-verlichting wordt steeds beter.

Op de beurs in Keulen werd stilgestaan bij honderd jaar Bauhaus. “Thonet heeft vele originele Bauhaus producten in het programma.” Deze producten zijn industrieel, functioneel en zuiver van belijning.

Advies design meubelen

Bank Avalanche en stoel Alvo zijn binnenkort te vinden in de winkels Jan Luppes Interieurs in Nieuw-Weerdinge en Melles Interieur in Haren. Woon je in de regio Groningen, Assen, Meppel of Leeuwarden en heb je advies nodig voor je inrichting? Of het nu gaat om de juiste design meubelen of het beste lichtplan, Jan en zijn medewerkers gaan graag met je in gesprek om tot het mooiste resultaat te komen. Zijn huidige collectie is ook online te bewonderen.

Ga naar het blog overzicht