Artemide Tolomeo Mega

Artemide Tolomeo Mega

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Artemide Tolomeo Mega

De Artemide Tolomeo Mega vloerlamp is de uitvergroting van de Tolomeo leeslamp. Het ontwerp van de Tolomeo is een groot succes gebleken. Van de Tolomeo zijn inmiddels vele uitvoeringen om aan alle lichtvragen te kunnen beantwoorden. De bijzondere kenmerken zijn uiteraard gebleven. De zichtbare scharnieren, de stalen spankabels die duidelijk zichtbaar zijn en de vorm van de lampenkap. De Mega heeft stoffen kappen in aluminium kleurige uitvoering, zwarte uitvoering en in perkament uitvoering. De structuur is behalve aluminium ook in zwart leverbaar. De lamp is verstelbaar in vele standen. Heerlijk boven een tafel, lekker in de zithoek. Ontwerp Michele de Lucchi en Giancarlo Fassina.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht
artimide-logo

Over het merk Artemide

Artemide is de producent van misschien wel de meest bekende tafel- bureau- lamp van de wereld, de Tolomeo, een ontwerp van Michele de Lucci en Giancarlo Fassina uit 1987.

Artemide is gestart in 1960 door Ernesto Gismondi en Sergio Mazza. Het eerste product was de tafellamp Alfa, ontworpen in 1959 door Sergio Mazza.

In 1972 ontwierp Richard Sapper de Tizio, een tafel / bureau lamp met een halogeen lichtbron een noviteit. Dit ontwerp is een icoon van modern design geworden door de jaren heen.

In 1987 ontwerpen Michele de Lucci en Giancarlo Fassina de Tolomeo. Deze lamp staat voor symbool “het Italiaanse product”. De lamp wordt in vele uitvoeringen geproduceerd en staat in vele landen , in vele huizen en in vele kantoren.

In 1989 mag Artemide een Compasso d’ Oro in ontvangst nemen voor de Tolomeo, een erkenning voor goed ontwerp.

Veel grote namen en mooie lampen volgen: de “Pipe” van Herzog & de Meuron in 2004, de “Mercury” van Ross Lovegrove in 2008, de “IN- EI” collectie van Issey Miyake in 2013 enzovoort.

Over het design Michele de Lucchi en Giancarlo Fassina

Michele de Lucchi is een van de bekendere Italiaanse ontwerpers. Giancarlo Fassina is ook Italiaan. Samen ontwierpen zij de Tolomeo serie.

Wilt u meer weten over de Artemide Tolomeo Mega?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.