Walter Knoll Fabricius

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Walter Knoll Fabricius

Walter Knoll Fabricius, de fauteuil van de Fabricius serie. Massief bandstaal frame, mat geborsteld verchroomd. De stoel heeft kussens die met dons gevuld zijn. De dons vulling is in kamers gestikt. De kussens dienen met regelmaat opgeschud te worden om volume en comfort op termijn te waarborgen.

De Fabricius wordt voornamelijk uitgevoerd in leder maar kan ook gestoffeerd worden in stof. De spanning tussen het zakelijke frame met fraaie technische details en de losse zachte kussens zorgen voor een mooie uitstraling. Preben Fabricius ontwierp deze fauteuil in de 70er jaren van de vorige eeuw.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Walter Knoll

Walter Knoll is een gerenommeerde Duitse fabrikant van zitmeubelen.

Al in 1865 ligt het begin van de Knoll dynastie. Oer vader Wilhelm Knoll had een leder handel midden in Stuttgart. In begin 1900 volgden de eerste gestoffeerde meubelen. In de 20er jaren van de vorige eeuw werden de programma’s Antimott en Prodomo geïntroduceerd, revolutionaire meubelen in die tijd. Stalen frames en strakke stofferingen in plaats van klassieke hoog stofferingen.

Langere tijd heeft Walter Knoll zich voornamelijk toegelegd op de luxe kantoorinrichtingen. De laatste 15 jaren worden ook steeds meer meubelen voor de particulieren ontworpen en geproduceerd.

De ontwerpers zijn veelal gevestigde grote namen als Claudio Bellini, PearsonLLoyd en EOOS. Ook de Nederlander Ben van Berkel heeft een ontwerp gemaakt voor Walter Knoll.

Net als alle produkten uit de regio Stuttgart draait het bij Walter Knoll ook om technisch en esthetisch hoogwaardige produkten uitgevoerd in de best verkrijgbare materialen. Fraaie, rijke stoffen en de mooiste leerkwaliteiten worden in de collectie gevoerd.

Ook de collectie handgeknoopte tapijten uit Nepal is luxueus en bijzonder. Ecologisch verantwoorde kleurstoffen, Step label / Geen Kinderarbeid, brandnetelvezel, Tibetaanse hoogland wol en zijde, allemaal sterk passend in de huidige tijd.

De inspiratie voor de patronen van kleden kan in Afrika gevonden worden.

Fabricius & Kastholm

Over het design Preben Fabricius

Preben Fabricius was een Deens meubelontwerper, Fabricius heeft veel gewerkt met Jorgen Kastholm. Preben Fabricius is in 1984 op 52 jarige leeftijd veel te jong overleden.

Wilt u meer weten over de Walter Knoll Fabricius?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.