Walter Knoll Prime Time

Walter Knoll Prime Time

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Walter Knoll Prime Time

Walter Knoll Prime Time is een banken serie met heel veel mogelijkheden. Een romp die wat strenger van vorm is met een vast zitkussen en lossere rug kussens. De romp is opgebouwd op een stalen frame. De Prime is daardoor elegant en fijntjes van belijning. Het terug liggende frame is van gepolijst aluminium. Doordat het frame ver terug ligt lijkt de Prime Time te zweven. Er zijn verschillende maten rug kussens leverbaar. De zithoogte is ook aan te passen. Bijzonder is ook het aansluit element met draaibaar zit deel waardoor een grote chaise longue ontstaat. Er zijn veel elementen leverbaar waardoor er heel veel oplossingen mogelijk zijn.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Walter Knoll

Walter Knoll is een gerenommeerde Duitse fabrikant van zitmeubelen.

Al in 1865 ligt het begin van de Knoll dynastie. Oer vader Wilhelm Knoll had een leder handel midden in Stuttgart. In begin 1900 volgden de eerste gestoffeerde meubelen. In de 20er jaren van de vorige eeuw werden de programma’s Antimott en Prodomo geïntroduceerd, revolutionaire meubelen in die tijd. Stalen frames en strakke stofferingen in plaats van klassieke hoog stofferingen.

Langere tijd heeft Walter Knoll zich voornamelijk toegelegd op de luxe kantoorinrichtingen. De laatste 15 jaren worden ook steeds meer meubelen voor de particulieren ontworpen en geproduceerd.

De ontwerpers zijn veelal gevestigde grote namen als Claudio Bellini, PearsonLLoyd en EOOS. Ook de Nederlander Ben van Berkel heeft een ontwerp gemaakt voor Walter Knoll.

Net als alle produkten uit de regio Stuttgart draait het bij Walter Knoll ook om technisch en esthetisch hoogwaardige produkten uitgevoerd in de best verkrijgbare materialen. Fraaie, rijke stoffen en de mooiste leerkwaliteiten worden in de collectie gevoerd.

Ook de collectie handgeknoopte tapijten uit Nepal is luxueus en bijzonder. Ecologisch verantwoorde kleurstoffen, Step label / Geen Kinderarbeid, brandnetelvezel, Tibetaanse hoogland wol en zijde, allemaal sterk passend in de huidige tijd.

De inspiratie voor de patronen van kleden kan in Afrika gevonden worden.

Ontwerpstudio EOOS

Over het design EOOS

EOOS is een Oostenrijks ontwerp collectief.

Wilt u meer weten over de Walter Knoll Prime Time?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.