Walter Knoll Oota

Walter Knoll Oota

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Walter Knoll Oota salontafel

De Walter Knoll Oota salontafel is een ontwerp van het Oostenrijkse design collectief EOOS. Het onderstel is van gevlochten metaal. Een onderstel dat graag gezien wil worden, elegant en verfijnd. Dit onderstel is in zwart, mat brons gecoat of in gepolijst roest vast staal leverbaar. Het blad is een 10mm dikke plaat van gehard glas. Het glas is leverbaar in doorzichtig zwart en donkerbruin. De Oota is leverbaar in een aantal maten, 52, 101 en 130cm. De kleine tafel is 47cm hoog, de 101cm ronde is leverbaar in 29 en 35cm hoogte. Tenslotte is de 130cm ronde tafel leverbaar in 35cm hoog. De tafel heeft synthetische gliders onder het frame.

 

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Walter Knoll

Walter Knoll is een gerenommeerde Duitse fabrikant van zitmeubelen.

Al in 1865 ligt het begin van de Knoll dynastie. Oer vader Wilhelm Knoll had een leder handel midden in Stuttgart. In begin 1900 volgden de eerste gestoffeerde meubelen. In de 20er jaren van de vorige eeuw werden de programma’s Antimott en Prodomo geïntroduceerd, revolutionaire meubelen in die tijd. Stalen frames en strakke stofferingen in plaats van klassieke hoog stofferingen.

Langere tijd heeft Walter Knoll zich voornamelijk toegelegd op de luxe kantoorinrichtingen. De laatste 15 jaren worden ook steeds meer meubelen voor de particulieren ontworpen en geproduceerd.

De ontwerpers zijn veelal gevestigde grote namen als Claudio Bellini, PearsonLLoyd en EOOS. Ook de Nederlander Ben van Berkel heeft een ontwerp gemaakt voor Walter Knoll.

Net als alle produkten uit de regio Stuttgart draait het bij Walter Knoll ook om technisch en esthetisch hoogwaardige produkten uitgevoerd in de best verkrijgbare materialen. Fraaie, rijke stoffen en de mooiste leerkwaliteiten worden in de collectie gevoerd.

Ook de collectie handgeknoopte tapijten uit Nepal is luxueus en bijzonder. Ecologisch verantwoorde kleurstoffen, Step label / Geen Kinderarbeid, brandnetelvezel, Tibetaanse hoogland wol en zijde, allemaal sterk passend in de huidige tijd.

De inspiratie voor de patronen van kleden kan in Afrika gevonden worden.

Ontwerpstudio EOOS

Over het design EOOS

EOOS is een Oostenrijks ontwerp collectief.

Wilt u meer weten over de Walter Knoll Oota?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.