Walter Knoll Living Platform

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Walter Knoll Living Platform

Walter Knoll Living Platform een mooie, strakke, functionele, moderne en tijdloze bank. Verstelbare bank. De zitting kan worden uitgetrokken zodat er een zitdiepte van 85 cm ontstaat, daarom ook  ideaal als slaapbank. De armleggers zijn ook verstelbaar zodat u de volle lengte van de bank kunt gebruiken om lang uit op te liggen (3 zits bank) of als extra steun in de rug. De Walter Knoll Living Platform is leverbaar in stof en in leer en past daar mee in elk interieur. Leverbaar als 2 zits bank van 183 cm en als 3 zitter van 223 cm breed.  Uitgevoerd in glanzend chroom of gesatineerd chroom is het onderstel een duidelijk onderdeel van het ontwerp. Tegen een meerprijs is het ook mogelijk om zwart chroom te kiezen.

Klik hier en zie hoe de bank versteld kan worden. Ontdek alle mogelijkheden.

 

 

 

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Walter Knoll

Walter Knoll is een gerenommeerde Duitse fabrikant van zitmeubelen.

Al in 1865 ligt het begin van de Knoll dynastie. Oer vader Wilhelm Knoll had een leder handel midden in Stuttgart. In begin 1900 volgden de eerste gestoffeerde meubelen. In de 20er jaren van de vorige eeuw werden de programma’s Antimott en Prodomo geïntroduceerd, revolutionaire meubelen in die tijd. Stalen frames en strakke stofferingen in plaats van klassieke hoog stofferingen.

Langere tijd heeft Walter Knoll zich voornamelijk toegelegd op de luxe kantoorinrichtingen. De laatste 15 jaren worden ook steeds meer meubelen voor de particulieren ontworpen en geproduceerd.

De ontwerpers zijn veelal gevestigde grote namen als Claudio Bellini, PearsonLLoyd en EOOS. Ook de Nederlander Ben van Berkel heeft een ontwerp gemaakt voor Walter Knoll.

Net als alle produkten uit de regio Stuttgart draait het bij Walter Knoll ook om technisch en esthetisch hoogwaardige produkten uitgevoerd in de best verkrijgbare materialen. Fraaie, rijke stoffen en de mooiste leerkwaliteiten worden in de collectie gevoerd.

Ook de collectie handgeknoopte tapijten uit Nepal is luxueus en bijzonder. Ecologisch verantwoorde kleurstoffen, Step label / Geen Kinderarbeid, brandnetelvezel, Tibetaanse hoogland wol en zijde, allemaal sterk passend in de huidige tijd.

De inspiratie voor de patronen van kleden kan in Afrika gevonden worden.

Ontwerpstudio EOOS

Over het design EOOS studio

Studio EOOS, opgericht in 1995,  bestaat uit 3 Oostenrijkste designers:  Martin Bergmann, Gernot Bohmann en Harald Gründl.  Alle drie hebben ze hun opleiding genoten aan  “The College of Applied Art” in Wenen. Sinds 1997 ontwerpen ze voor Walter Knoll.

Wilt u meer weten over de Walter Knoll Living Platform?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.