Walter Knoll Jaan Living

Walter Knoll Jaan Living

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Walter Knoll Jaan Living

Walter Knoll Jaan Living, een bank die uitstekend past in een moderne leefstijl. Kosmopolitisch, elegant en tegelijk wat nonchalant. Er zijn banken leverbaar en ook schakel elementen waardoor hoekbanken te maken zijn. Er is een aflegblad mogelijk aan de achterzijde van de bank. In de bankcombinaties zijn ook tafels, aflegbladen tussen de zit elementen te plannen. De Jaan Living is leverbaar in leer en stof. De aluminium poten zijn leverbaar in gepolijst aluminium, glanzend zwart gecoat en mat brons gecoat. De Jaan Living is onderscheiden met een “Red Dot Design Award”  en een “iF Product Design Award”

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Walter Knoll

Walter Knoll is een gerenommeerde Duitse fabrikant van zitmeubelen.

Al in 1865 ligt het begin van de Knoll dynastie. Oer vader Wilhelm Knoll had een leder handel midden in Stuttgart. In begin 1900 volgden de eerste gestoffeerde meubelen. In de 20er jaren van de vorige eeuw werden de programma’s Antimott en Prodomo geïntroduceerd, revolutionaire meubelen in die tijd. Stalen frames en strakke stofferingen in plaats van klassieke hoog stofferingen.

Langere tijd heeft Walter Knoll zich voornamelijk toegelegd op de luxe kantoorinrichtingen. De laatste 15 jaren worden ook steeds meer meubelen voor de particulieren ontworpen en geproduceerd.

De ontwerpers zijn veelal gevestigde grote namen als Claudio Bellini, PearsonLLoyd en EOOS. Ook de Nederlander Ben van Berkel heeft een ontwerp gemaakt voor Walter Knoll.

Net als alle produkten uit de regio Stuttgart draait het bij Walter Knoll ook om technisch en esthetisch hoogwaardige produkten uitgevoerd in de best verkrijgbare materialen. Fraaie, rijke stoffen en de mooiste leerkwaliteiten worden in de collectie gevoerd.

Ook de collectie handgeknoopte tapijten uit Nepal is luxueus en bijzonder. Ecologisch verantwoorde kleurstoffen, Step label / Geen Kinderarbeid, brandnetelvezel, Tibetaanse hoogland wol en zijde, allemaal sterk passend in de huidige tijd.

De inspiratie voor de patronen van kleden kan in Afrika gevonden worden.

Ontwerpstudio EOOS

Over het design EOOS

EOOS is een Oostenrijks ontwerp collectief

Wilt u meer weten over de Walter Knoll Jaan Living?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.