Walter Knoll Bellows

Walter Knoll Bellows

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Walter Knoll Bellows

Walter Knoll Bellows is een in hoogte verstelbare kruk en tafel. Diameter van de kruk is 42cm en die van het tafeltje 41cm. De kruk heeft een gestoffeerde zachte zit, het tafeltje een metalen blad in structuur zwart of mat brons gelakt. De huid van kruk en tafel is gerimpeld en bij omhooggaan strekt zich de bekleding. Voor het ontwerp heeft Walter Knoll de Red Dot Design Award ontvangen.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Walter Knoll

Walter Knoll is een gerenommeerde Duitse fabrikant van zitmeubelen.

Al in 1865 ligt het begin van de Knoll dynastie. Oer vader Wilhelm Knoll had een leder handel midden in Stuttgart. In begin 1900 volgden de eerste gestoffeerde meubelen. In de 20er jaren van de vorige eeuw werden de programma’s Antimott en Prodomo geïntroduceerd, revolutionaire meubelen in die tijd. Stalen frames en strakke stofferingen in plaats van klassieke hoog stofferingen.

Langere tijd heeft Walter Knoll zich voornamelijk toegelegd op de luxe kantoorinrichtingen. De laatste 15 jaren worden ook steeds meer meubelen voor de particulieren ontworpen en geproduceerd.

De ontwerpers zijn veelal gevestigde grote namen als Claudio Bellini, PearsonLLoyd en EOOS. Ook de Nederlander Ben van Berkel heeft een ontwerp gemaakt voor Walter Knoll.

Net als alle produkten uit de regio Stuttgart draait het bij Walter Knoll ook om technisch en esthetisch hoogwaardige produkten uitgevoerd in de best verkrijgbare materialen. Fraaie, rijke stoffen en de mooiste leerkwaliteiten worden in de collectie gevoerd.

Ook de collectie handgeknoopte tapijten uit Nepal is luxueus en bijzonder. Ecologisch verantwoorde kleurstoffen, Step label / Geen Kinderarbeid, brandnetelvezel, Tibetaanse hoogland wol en zijde, allemaal sterk passend in de huidige tijd.

De inspiratie voor de patronen van kleden kan in Afrika gevonden worden.

Toan Nguyen

Over het design Toan Nguyen

Toan Nguyen is geboren (1969) en geschoold in Parijs. Vanaf 1998 heeft hij ongeveer 10 jaar samen gewerkt met Antonio Citterio. Toan Nguyen heeft heden ten dage een eigen ontwerpstudio in Milaan.

Wilt u meer weten over de Walter Knoll Bellows?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.