Vitra Physix bureaustoel

Vitra Physix bureaustoel

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Vitra Physix bureaustoel

Vitra Physix bureaustoel op wielen heeft een flexibel frame en wordt uitgevoerd met een elastische bekleding. De zithoogte is traploos verstelbaar met een gasdrukveer. De weerstand van de rugleuning is aanpasbaar en de stoel kan vergrendeld worden in een rechte zithouding. Het frame is leverbaar in twee kleuren: deep black (zwart ) en soft grey (licht grijs). Er is keuze uit 2 verschillende stoffen met in het totaal 11 kleuren. De conferentiestoel zonder wielen is ook zeer geschikt als eetkamerstoel. Kenmerkend is het fragiele frame en de transparatie van de stof waardoor de stoel weinig ruimte (lijkt) in te nemen.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Vitra

Vitra is een Zwitsers familie bedrijf opgericht in 1950. Vitra produceerde en plaatste winkelinterieurs.
Oprichter Willi Fehlbaum deed al zaken met Amerika, kocht spullen van Herman Miller. Hij maakte in de 60er jaren een reis naar Amerika om de contacten aan te halen. Zoon Rolf, die nog erg jong was toen, moest mee omdat vader geen Engels sprak.

De contacten zij erg innig geworden ook met ontwerpers echtpaar Ray en Charles Eames. Na jaren voor Herman Miller de Eames producten verkocht te hebben mocht men uiteindelijk de producten in licentie produceren. Een grote stap voorwaarts.

Toen Vitra groeide en een groter bedrijf wilde bouwen werd gekozen voor Weil am Rhein in Duitsland. Heel praktisch omdat de mevrouw Fehlbaum vanuit haar familie veel grond bezat daar!
Na een grote brand moest men opnieuw bouwen. Eigenlijk was alles plat gebrand, de brandweer van zowel Basel als Weil an Rhein wachtten op elkaar waardoor het lang duurde voor er een brandweer ter plaatse was. Vreselijk maar ook de start van iets fraais.

Men besloot zijn eigen brandweer kazerne te bouwen en hiervoor kreeg Zaha Hadid opdracht. De Iraanse ontwerpster had al veel ontworpen maar nog niet gebouwd gekregen. Haar ontwerpen waren te ingewikkeld om te bouwen vond men.

Zo zijn alle gebouwen op het productie terrein ontworpen door grote architecten. Geen fabrikant ter wereld heeft een dergelijke variëteit aan ontworpen panden als productie en kantoor ruimtes.
Nicholas Grimshaw, Frank Gehry, Tadao Ando en vele anderen tekenden er voor. Deze bouwwerken zijn al decennialang een trekpleister voor architectuur liefhebbers.

Laatste aanwinst is het “Vitra Haus “van ontwerpbureau Herzog & de Meuron. In dit Vitrahuis wordt een groot deel van het huidige Vitra collectie getoond zoals Vitra interieurs ziet, als individuele collages.

Het terrein wordt gecompleteerd door een Design Museum waar wisselende exposities gehouden worden, een Schaudepot waar de verzameling van de familie Fehlbaum , 400 belangrijke meubelontwerpen vanaf 1800 tot nu, te zien is en een uitstekende bistro met streekproducten.

De producten van Vitra zijn ook alle echte ontwerpproducten, oorspronkelijk en uniek. Vitra ziet zijn ontwerpers niet als contracten maar als auteurs. De vertrouwensrelatie tussen de fabrikant Vitra en zijn ontwerpers is een belangrijke schakel in het productontwikkelingsproces.

Alberto Meda

Over het design Alberto Meda

De Vitra Physix bureaustoel is in 2012 ontworpen door Alberto Meda.

Wilt u meer weten over de Vitra Physix bureaustoel?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.