Vitra Lounge Chair

Vitra Lounge Chair

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Vitra Lounge Chair

De originele Lounge Chair van Charles & Ray Eames voor Vitra.

De “later als ik groot ben” stoel, die bij veel mensen op het verlanglijstje staat.

Een van de beroemdste meubelontwerpen uit de twintigste eeuw.
Sinds een aantal jaren ook leverbaar in een XL-versie.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Vitra

Vitra is een Zwitsers familie bedrijf opgericht in 1950. Vitra produceerde en plaatste winkelinterieurs.
Oprichter Willi Fehlbaum deed al zaken met Amerika, kocht spullen van Herman Miller. Hij maakte in de 60er jaren een reis naar Amerika om de contacten aan te halen. Zoon Rolf, die nog erg jong was toen, moest mee omdat vader geen Engels sprak.

De contacten zij erg innig geworden ook met ontwerpers echtpaar Ray en Charles Eames. Na jaren voor Herman Miller de Eames producten verkocht te hebben mocht men uiteindelijk de producten in licentie produceren. Een grote stap voorwaarts.

Toen Vitra groeide en een groter bedrijf wilde bouwen werd gekozen voor Weil am Rhein in Duitsland. Heel praktisch omdat de mevrouw Fehlbaum vanuit haar familie veel grond bezat daar!
Na een grote brand moest men opnieuw bouwen. Eigenlijk was alles plat gebrand, de brandweer van zowel Basel als Weil an Rhein wachtten op elkaar waardoor het lang duurde voor er een brandweer ter plaatse was. Vreselijk maar ook de start van iets fraais.

Men besloot zijn eigen brandweer kazerne te bouwen en hiervoor kreeg Zaha Hadid opdracht. De Iraanse ontwerpster had al veel ontworpen maar nog niet gebouwd gekregen. Haar ontwerpen waren te ingewikkeld om te bouwen vond men.

Zo zijn alle gebouwen op het productie terrein ontworpen door grote architecten. Geen fabrikant ter wereld heeft een dergelijke variëteit aan ontworpen panden als productie en kantoor ruimtes.
Nicholas Grimshaw, Frank Gehry, Tadao Ando en vele anderen tekenden er voor. Deze bouwwerken zijn al decennialang een trekpleister voor architectuur liefhebbers.

Laatste aanwinst is het “Vitra Haus “van ontwerpbureau Herzog & de Meuron. In dit Vitrahuis wordt een groot deel van het huidige Vitra collectie getoond zoals Vitra interieurs ziet, als individuele collages.

Het terrein wordt gecompleteerd door een Design Museum waar wisselende exposities gehouden worden, een Schaudepot waar de verzameling van de familie Fehlbaum , 400 belangrijke meubelontwerpen vanaf 1800 tot nu, te zien is en een uitstekende bistro met streekproducten.

De producten van Vitra zijn ook alle echte ontwerpproducten, oorspronkelijk en uniek. Vitra ziet zijn ontwerpers niet als contracten maar als auteurs. De vertrouwensrelatie tussen de fabrikant Vitra en zijn ontwerpers is een belangrijke schakel in het productontwikkelingsproces.

Charles & Ray Eames

Over het design Charles & Ray Eames

Charles Eames 1907-1978

Ray Eames 1912-1988

Wilt u meer weten over de Vitra Lounge Chair?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.