Thonet S32 / S64

Thonet S32 / S64

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Thonet S32 / S64 zijn de meest bekende en geproduceerde klassiekers van stalen buizen. Mart Stam is de ontwerper van de “freischwinger” de basis van de S32 / S64. Deze serie is van de ontwerper Marcel Breuer. De ontwerpen stammen uit zijn vruchtbare Berlijnse tijd. Breuer was uit het Bauhaus gestapt en voor zichzelf begonnen. De serie kent stoelen met en zonder armleuningen, met vlechtwerk bekleding. Maar ook met stof of leer is mogelijk. Zelfs netweefsel bekleding is mogelijk wat een heel transparant beeld oplevert. De houten delen zijn in beuken, noten of diverse lak en beits kleuren.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk THONET

De buighouten café stoel van Thonet, wie kent hem niet. Veel gekopieerd maar het origineel is ongeëvenaard.

Traditie, visie, individualiteit, designcultuur, sinds 1819 zijn dat de kernwaarden van Thonet.

Het buigen van massief hout was destijds een technisch hoogstandje, we spreken van 1850 omstreeks. Michael Thonet perfectioneerde deze techniek en ontwikkelde deze zo ver door dat er serieproductie mogelijk werd. De doorbraak was stoel “nr. 14” die bekend werd als de Wiener Caféhaus Stuhl. In de loop van de jaren tot nu zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren van deze stoel verkocht. Dat is zonder alle verkochte kopieën!

Het orkest van Johann Strauss speelde op Thonet stoelen, Leo Tolstoi schreef op een Thonet stoel, Mart Stam richtte de huizen van de beroemde “Weissenhof Siedlung” in met Thonet produkten en natuurlijk speelde Charlie Chaplin zijn wereldberoemde “coffee house sketch” op een Thonet stoel.

Een tweede loot aan het productie arsenaal zijn de gebogen metaal meubelen.

Mart Stam, Mies von der Rohe, Marcel Breuer, Le Corbusier, Charlotte Perriand etc. allemaal ontwierpen ze voor Thonet.

Ook heden ten dage worden de oude waarden nog gehanteerd. Vele ontwerpers werken voor Thonet, Claudio Bellini, Stefan Diez, James Irvine, de lijst is te lang om op te noemen.

Thonet is gevestigd in het Duitse Frankenberg en is 1 van de oudste familiebedrijven ter wereld.

marcel-breuer

Over het design Marcel Breuer

Marcel Breuer, geboren in Pecs in 1902, gestorven in 1981 in New York. Amerikaans staatsburger, meubelontwerper en architect.

Wilt u meer weten over de Thonet S32 / S64?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.