Thonet 411

Thonet 411

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Thonet 411, ontwerp Thonet team 1932. Het origineel. Tijdloze , elegante fauteuil met een hoog zitcomfort. De eerste buismeubelen uit de twintiger jaren van de vorige eeuw hadden niet of nauwelijks stoffering. In de loop van de dertiger jaren werd het comfort hoger aangeslagen er werd meer vulling toegepast. De 411 heeft een zwevend , verchroomd buisframe. De armleggers zijn van hout in diverse uitvoeringen. Stofferingen mogelijk in leer of stof. Bekleding met koeienhuid is ook mogelijk. Frame ook in kleur leverbaar.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk THONET

De buighouten café stoel van Thonet, wie kent hem niet. Veel gekopieerd maar het origineel is ongeëvenaard.

Traditie, visie, individualiteit, designcultuur, sinds 1819 zijn dat de kernwaarden van Thonet.

Het buigen van massief hout was destijds een technisch hoogstandje, we spreken van 1850 omstreeks. Michael Thonet perfectioneerde deze techniek en ontwikkelde deze zo ver door dat er serieproductie mogelijk werd. De doorbraak was stoel “nr. 14” die bekend werd als de Wiener Caféhaus Stuhl. In de loop van de jaren tot nu zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren van deze stoel verkocht. Dat is zonder alle verkochte kopieën!

Het orkest van Johann Strauss speelde op Thonet stoelen, Leo Tolstoi schreef op een Thonet stoel, Mart Stam richtte de huizen van de beroemde “Weissenhof Siedlung” in met Thonet produkten en natuurlijk speelde Charlie Chaplin zijn wereldberoemde “coffee house sketch” op een Thonet stoel.

Een tweede loot aan het productie arsenaal zijn de gebogen metaal meubelen.

Mart Stam, Mies von der Rohe, Marcel Breuer, Le Corbusier, Charlotte Perriand etc. allemaal ontwierpen ze voor Thonet.

Ook heden ten dage worden de oude waarden nog gehanteerd. Vele ontwerpers werken voor Thonet, Claudio Bellini, Stefan Diez, James Irvine, de lijst is te lang om op te noemen.

Thonet is gevestigd in het Duitse Frankenberg en is 1 van de oudste familiebedrijven ter wereld.

Wilt u meer weten over de Thonet 411?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.