Thonet 214

Thonet 214

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Thonet 214 , de “Weense koffiehuis stoel”, eetkamerstoel. Het origineel.  De 214 is een icoon dat nog steeds beschouwd wordt als het meest geslaagde fabrieksproduct ter wereld. Al omstreeks 1859 werd de “14” in industriële serieproductie vervaardigd. Gebogen massief hout, bekleed met vlechtwerk, de onderdelen voor 36 stoelen passen precies in een kist van 1 kubieke meter, goed te verschepen. Door de strakke vormgeving past deze stoel eigenlijk in iedere woonomgeving. Thonet is een van de oudste familie bedrijven ter wereld, de productie vindt plaats in het Duitse Frankenberg.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk THONET

De buighouten café stoel van Thonet, wie kent hem niet. Veel gekopieerd maar het origineel is ongeëvenaard.

Traditie, visie, individualiteit, designcultuur, sinds 1819 zijn dat de kernwaarden van Thonet.

Het buigen van massief hout was destijds een technisch hoogstandje, we spreken van 1850 omstreeks. Michael Thonet perfectioneerde deze techniek en ontwikkelde deze zo ver door dat er serieproductie mogelijk werd. De doorbraak was stoel “nr. 14” die bekend werd als de Wiener Caféhaus Stuhl. In de loop van de jaren tot nu zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren van deze stoel verkocht. Dat is zonder alle verkochte kopieën!

Het orkest van Johann Strauss speelde op Thonet stoelen, Leo Tolstoi schreef op een Thonet stoel, Mart Stam richtte de huizen van de beroemde “Weissenhof Siedlung” in met Thonet produkten en natuurlijk speelde Charlie Chaplin zijn wereldberoemde “coffee house sketch” op een Thonet stoel.

Een tweede loot aan het productie arsenaal zijn de gebogen metaal meubelen.

Mart Stam, Mies von der Rohe, Marcel Breuer, Le Corbusier, Charlotte Perriand etc. allemaal ontwierpen ze voor Thonet.

Ook heden ten dage worden de oude waarden nog gehanteerd. Vele ontwerpers werken voor Thonet, Claudio Bellini, Stefan Diez, James Irvine, de lijst is te lang om op te noemen.

Thonet is gevestigd in het Duitse Frankenberg en is 1 van de oudste familiebedrijven ter wereld.

Wilt u meer weten over de Thonet 214?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.