Spectrum Pressroom Chair

Spectrum Pressroom Chair

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Spectrum Pressroom Chair

Spectrum Pressroom Chair een ontwerp uit 1958 van Gerrit Rietveld voor het UNESCO gebouw in Parijs. De stoel is ontworpen als loungestoel voor de journalisten in de persruimte. Helaas ging het project niet door wegens geld gebrek. Alle tekeningen en maquettes zijn bewaard gebleven en de stoel is in 2014 door Spectrum alsnog uitgebracht. Aan de onderkant van de stoel staat een gedicht van de Duitse dichter Morgenstern.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Spectrum

In 1941 werd Spectrum opgericht door Weverij de Ploeg omdat men wilde voorkomen dat de werknemers door de Duitse bezetter opgeroepen zouden worden voor de “Arbeitseinsatz”.
Voor de Weverij waren niet meer grondstoffen beschikbaar en dus stapte men over op de productie van meubelen.

Gerrit Rietveld was al betrokken bij Spectrum in die periode.

Na de oorlog werd Spectrum los gekoppeld van De Ploeg en ging het als zelfstandig bedrijf verder.

In de jaren 50 van de vorige eeuw werd Martin Visser benaderd om de ontwerpafdeling van Spectrum te leiden. Hij werkte op dat moment bij De Bijenkorf.

Martin Visser ontwierp eind 50 er jaren de “Sluis” bank , inmiddels bekend als “de Spectrumbank” , de slaapbank met de uittrekbare zitting. De bank werd ontworpen voor de biënnale in Milaan als onderdeel van een complete collectie.

Visser wist vele bekende designers te strikken om voor Spectrum te ontwerpen. Benno Premsela, Gerrit Rietveld en Constant (Nieuwenhuis, de Cobra kunstenaar) tekenden voor Spectrum.

Ook in de huidige tijd produceert Spectrum de ontwerpen ven hedendaagse Nederlandse ontwerpers als Ruud-Jan Kokke, Studio Parade, Arian Brekveld en Carolina Wilcke.

Duidelijke belijning , de beste materialen en vakmanschap zorgen voor een hoogwaardig en functioneel eindproduct.

Wilt u meer weten over de Spectrum Pressroom Chair?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.