Spectrum BR 02.7 slaapbank

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Martin Visser is de ontwerper van de slaapbank BR 02.7. Deze bank, met rond buisframe, dateert van 1960 en is sindsdien altijd in productie gebleven. In 1988 is de losse armlegger BA 02 aan de bank toegevoegd.

Door een eenvoudige handeling kan de bank omgebouwd worden tot éénpersoons-slaapbank.

U kunt de bank en de armlegger in elke gewenste stof verkrijgen. Door de strakke vormen van het ontwerp, verdient een elastische stof echter de voorkeur.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Spectrum

In 1941 werd Spectrum opgericht door Weverij de Ploeg omdat men wilde voorkomen dat de werknemers door de Duitse bezetter opgeroepen zouden worden voor de “Arbeitseinsatz”.
Voor de Weverij waren niet meer grondstoffen beschikbaar en dus stapte men over op de productie van meubelen.

Gerrit Rietveld was al betrokken bij Spectrum in die periode.

Na de oorlog werd Spectrum los gekoppeld van De Ploeg en ging het als zelfstandig bedrijf verder.

In de jaren 50 van de vorige eeuw werd Martin Visser benaderd om de ontwerpafdeling van Spectrum te leiden. Hij werkte op dat moment bij De Bijenkorf.

Martin Visser ontwierp eind 50 er jaren de “Sluis” bank , inmiddels bekend als “de Spectrumbank” , de slaapbank met de uittrekbare zitting. De bank werd ontworpen voor de biënnale in Milaan als onderdeel van een complete collectie.

Visser wist vele bekende designers te strikken om voor Spectrum te ontwerpen. Benno Premsela, Gerrit Rietveld en Constant (Nieuwenhuis, de Cobra kunstenaar) tekenden voor Spectrum.

Ook in de huidige tijd produceert Spectrum de ontwerpen ven hedendaagse Nederlandse ontwerpers als Ruud-Jan Kokke, Studio Parade, Arian Brekveld en Carolina Wilcke.

Duidelijke belijning , de beste materialen en vakmanschap zorgen voor een hoogwaardig en functioneel eindproduct.

Martin Visser Spectrum

Over het design Martin Visser

Martin Visser 1922-2009  ontwierp de slaapbank BR 02.7 in eind jaren ’50 voor Spectrum.

Martin Visser volgde een opleiding waterbouwkunde aan de MTS. Later werkt hij als bouwkundig tekenaar, ontwerpt hij zijn eerste meubelen voor een vriend en is hij werkzaam op de meubelafdeling van De Bijenkorf in Amsterdam. In 1954 wordt hij door Spectrum gevraagd om bij het bedrijf te komen werken als ontwerper en hoofd collectievorming.

 

Wilt u meer weten over de Spectrum BR 02.7 slaapbank?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.