Riva Legno Vivo Cedar

Riva Legno Vivo Cedar

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Riva Legno Vivo Cedar decoratieve bijzettafel of salontafel uitgevoerd in massief cederhout, heerlijk geurend. Een mooi en eerlijk Italiaans product. Leverbaar in diverse doorsnedes en hoogtes. Omdat zo’n tafeltje best zwaar is, kan hij ook met wielen geleverd worden.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Riva 1920

Het jaartal 1920 komt niet voor niets voor in de bedrijfsnaam, dat is het jaar waarin het allemaal begon voor de kleine meubelmakerswerkplaats vlak bij Cantu, Lombardije.
Massief hout is vanaf dag 1 het basismateriaal dat verwerkt wordt.

In 1950 neemt Mario Riva de leiding over van het bedrijf van zijn schoonvader. De volgende generatie , de broers Maurizio en Davide Riva nemen het stokje over in 1970.

Na een bezoek aan Amerika in 1990 raakt Maurizio geïnspireerd, ook Riva gaat aan herbeplanting van bomen doen als vervanging voor het hout dat verwerkt wordt. Ook de Shaker en Amish stijl van meubelen raakt hem en beïnvloeden de vormtaal van Riva. Eenvoud maar ook natuurlijke aspecten worden steeds belangrijker in ontwerp en uitvoering. Natuurlijke lijmen , wassen en olie worden de regel bij Riva.

Men realiseert zich het belang van een goed ontwerp en vanaf het jaar 2000 wordt er steeds vaker met ontwerpers van naam gewerkt. Mario Botta, Mario en Claudio Bellini, Andrea Branzi, Antonio Citterio, Terry Dwan, Pierro Lissoni, de lijst is inmiddels meer dan 100 namen lang.

Duurzaamheid, ontwerp, ontwikkeling, sociaal bewustzijn en cultureel bewustzijn worden meer en meer integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. De vierde generatie werkt inmiddels ook in het familie bedrijf, Monica, Stefano, Elena, Marika en Andrea.

In 2010 bouwt men in Cantu en “Riva centrum” met een grote showroom en een “hout museum”, meer dan 4000 gereedschappen en produkten verzameld door vele decennia heen worden hier ten toon gesteld. Het gebouw zelf is helemaal bekleed met Larikshout om de importantie van massief hout voor Riva te onderstrepen.

Ook consumenten zijn daar welkom om zich onder te dompelen in de wereld van Riva 1920

Wilt u meer weten over de Riva Legno Vivo Cedar?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.