Nils Holger Moormann Buchstabler

Nils Holger Moormann Buchstabler

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Nils Holger Moormann Buchstabler

geïnspireerd op de klassieke boekenmolen

in een eigentijds jasje van multiplex met HPL

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Moormann

Nils Holger Moormann is autodidact, als zij instromer en vrije denker staat hij voor het “Neue Deutsche Design. Zijn ontwerpen hebben altijd een minimalistische vormtaal met precieze en fraaie details. Altijd met een knipoog!

Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook, zijn schappen kast klassieker “FNP” bewijst het.

De basisgedachte leunt op de woorden Eenvoud, Intelligentie en Innovatie. De bedrijfsfilosofie is doortrokken van deze woorden.

Nils Holger Moormann is gevestigd vlak bij de Chiemsee in Bayern. De Noord Westen wind die daar waait is een koele wind uit de bergen, dat zorgt ook voor verfrissing in de ontwerpen van Nils Holger Moormann. De ontwerpen die een beetje zijn als hij zelf, ascetisch doordacht en altijd weer die humor. Hij woont in een gebied met de ruwe bergwereld en doorleefde traditie, met star voor zich uitstarende koeien en weidse groene uitzichten.

Ooit begon hij alleen als een One Man Show, tegenwoordig telt het Moormann team meer dan 40 opgewekte medewerkers.

Door de regionale verbondenheid is Moormann een groot fan van hout en houtproducten. Massief essenhout, Berken multiplex, MDF, de grondstoffen komen allemaal uit de omgeving. Zo is een hoge kwaliteit van grondstoffen gegarandeerd en hoeft de grondstof niet “de halve wereld over” hetgeen ecologisch zeer goed is. Ook bij het verwerken wordt zo veel mogelijk grondstoffen besparend gewerkt.

Voor de ontwerpen van zijn meubelen maakt Moormann ook veelvoudig gebruik van externe ontwerpers: van Constatin Gric, tot Cecile Manz, Axel Kufus, Tom Fischer tot Jakob Gebert, allemaal hebben ze voor Moormann gewerkt.

De ontwikkeling en productie van prototypen wordt angstvallig allemaal in eigen hand gehouden.

De serie productie wordt veelal uitbesteed aan bedrijven in de direct omgeving van Aschau. Al naar gelang het product zijn het soms traditionele houtbewerkers en dan weer hoog geïndustrialiseerde metaal verwerkers. Al die producten worden bij Moormann in Aschau onderworpen aan de ein controle, alle maatwerk producten eerst gemonteerd. Zo blijft de kwaliteit altijd gewaarborgd.

Bij Moormann kun je ook slapen en tot rust komen tegenwoordig. Omdat Nils Holger Moormann zo slecht stil kan zitten heeft hij het “Gästhaus Berge” ontwikkeld. Consequent en authentiek zoals hij zelf ook is. En ja ook daar die humor. Boek er eens een kamer en dompel je onder in de wereld volgens Nils Holger Moormann. Zoals hij het zelf zegt “schlafen wie en Moormann in die Berge!”.

Wilt u meer weten over de Nils Holger Moormann Buchstabler?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.