Montis Tor

Montis Tor

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Montis Tor

De Montis Tor is een handige bijzettafel, leverbaar in verschillende kleuren. De Tor heeft een handig handvat waardoor het tafeltje makkelijk mee te nemen is door het hele huis. De tafel is gemaakt van aluminium. Het ontwerp van de Tor is van Lambie & van Hengel. De kleuren wisselen per seizoen, actuele kleuren kunt u bij ons opvragen. Voor het ontwerp van de Tor wonnen de ontwerpers de “Elle Design Wonen Talent” prijs.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Montis

Montis , de naam is afgeleid van het Latijnse Monte, de tweede naamval Montis. Dat betekent van den berg.

De broers Gerard (Ontwerper), Paul (commercieel) en Ton (productie) van den Berg starten “Montis” in 1974. Ook vader van den Berg produceerde al meubelen, de draaifauteuils met gebogen “tenen” onderstellen en lederen kussens waren gemeengoed in de jaren 60.

De zoons wilden modernere meubelen ontwerpen en produceren met een hoog zitcomfort.
Montis verhuisd al heel snel naar Dongen, hier is men gevestigd tussen allemaal leerlooiers en producenten uit de schoenenindustrie. De omgeving loopt over van kennis over leer.

Gerard is een “visueel” ontwerper, hij ziet iets, en dat inspireert hem. Bij de familie van den Berg kwamen altijd veel mensen over de vloer. Meer dan er zitmeubelen voorhanden waren. Dan werden allerlei vis en camping stoeltjes bij gepakt. Voor het comfort werd daar dan nog wel eens een slaapzak overheen gegooid. Dit beeld vertaalde Gerard in 1 van zijn beroemdste ontwerpen de “Charly”. Een stoel die en “jas” / een hoes met rits had aangekregen. Een revolutionaire manier van stofferen.

In 1990 neemt Paul van den Berg de leiding alleen op zich de andere broers vertrekken.
Na het vertrek van huisontwerper Gerard van den Berg werkt Montis samen met diverse ontwerpers, Niels Bendtsen, Geert Koster, Dick Spierenburg, Gert Batenburg, Studio Job, Simon Pengelly, Arian Brekveld en BertJan Pot.

lambie_van_hengel1

Over het design Lambie & van Hengel

Ralf Lambie en Johan van Hengel wonnen met hun ontwerp Tor de “Elle Design Wonen Talent”. De Tor werd door Montis in collectie genomen.

Wilt u meer weten over de Montis Tor?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.