Montis Gino

Montis Gino

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Montis Gino

Montis Gino, een zeer eigenwijze bank van Geert Koster. Terwijl de meeste banken rechtlijnig zijn heeft de Gino schuin weg lopende armen. De romp van de bank kan afwijkend van de kussens gestoffeerd worden. Door het onderstel verder terug te plaatsen geeft de bank de indruk te zweven. Verder is het een mooi detail de romp in leer te stofferen en de zit en rug kussens in stof. Deze uitvoering versterkt het silhouet.

Opruiming showmodel:  Montis Gino  3,5 zits 260 cm breed, romp in leer Highland Bruin, binnenzijde gestoffeerd in stof Opera kleur Petrol (geen afbeelding beschikbaar), onderstel aluminium slede.

VAN € 5795,– VOOR € 3000,–

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht
€ 3000

Over het merk Montis

Montis , de naam is afgeleid van het Latijnse Monte, de tweede naamval Montis. Dat betekent van den berg.

De broers Gerard (Ontwerper), Paul (commercieel) en Ton (productie) van den Berg starten “Montis” in 1974. Ook vader van den Berg produceerde al meubelen, de draaifauteuils met gebogen “tenen” onderstellen en lederen kussens waren gemeengoed in de jaren 60.

De zoons wilden modernere meubelen ontwerpen en produceren met een hoog zitcomfort.
Montis verhuisd al heel snel naar Dongen, hier is men gevestigd tussen allemaal leerlooiers en producenten uit de schoenenindustrie. De omgeving loopt over van kennis over leer.

Gerard is een “visueel” ontwerper, hij ziet iets, en dat inspireert hem. Bij de familie van den Berg kwamen altijd veel mensen over de vloer. Meer dan er zitmeubelen voorhanden waren. Dan werden allerlei vis en camping stoeltjes bij gepakt. Voor het comfort werd daar dan nog wel eens een slaapzak overheen gegooid. Dit beeld vertaalde Gerard in 1 van zijn beroemdste ontwerpen de “Charly”. Een stoel die en “jas” / een hoes met rits had aangekregen. Een revolutionaire manier van stofferen.

In 1990 neemt Paul van den Berg de leiding alleen op zich de andere broers vertrekken.
Na het vertrek van huisontwerper Gerard van den Berg werkt Montis samen met diverse ontwerpers, Niels Bendtsen, Geert Koster, Dick Spierenburg, Gert Batenburg, Studio Job, Simon Pengelly, Arian Brekveld en BertJan Pot.

Product-Galerij-Geert-Koster Montis Enzo

Over het design Geert Koster

Geert Koster is geboren in 1961 in Groningen. Geert heeft gestudeerd aan de academie Minerva in Groningen. Daarna heeft hij nog gestudeerd in Milaan. Sinds 1989 heeft hij een eigen studio in Milaan voor industrieel ontwerp, meubilair, interieur en product.

Wilt u meer weten over de Montis Gino?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.