Montis Enzo

Montis Enzo

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Montis Enzo

Montis Enzo, een fauteuil ontworpen door de Nederlandse ontwerper Geert Koster. Het ontwerp stamt uit 2016. Behalve met een houten onderstel is de Enzo ook leverbaar met een ronde schijf voet. Dan is de Enzo draaibaar geworden. De stoel kan in zijn geheel in 1 materiaal gestoffeerd worden. Maar de stoel kan ook in twee materialen of kleuren bekleed worden. Dan is de romp het ene deel en het zitkussen het andere deel. In het geval van het houten onderstel kan gekozen worden uit eiken en noten hout. Bovendien kan er in het geval van eiken kan gekozen worden uit 2 kleuren eiken, wit geolied en zwart carbon gebeitst.

De hoofdsteun van de Enzo kan naar voren gekanteld worden

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Montis

Montis , de naam is afgeleid van het Latijnse Monte, de tweede naamval Montis. Dat betekent van den berg.

De broers Gerard (Ontwerper), Paul (commercieel) en Ton (productie) van den Berg starten “Montis” in 1974. Ook vader van den Berg produceerde al meubelen, de draaifauteuils met gebogen “tenen” onderstellen en lederen kussens waren gemeengoed in de jaren 60.

De zoons wilden modernere meubelen ontwerpen en produceren met een hoog zitcomfort.
Montis verhuisd al heel snel naar Dongen, hier is men gevestigd tussen allemaal leerlooiers en producenten uit de schoenenindustrie. De omgeving loopt over van kennis over leer.

Gerard is een “visueel” ontwerper, hij ziet iets, en dat inspireert hem. Bij de familie van den Berg kwamen altijd veel mensen over de vloer. Meer dan er zitmeubelen voorhanden waren. Dan werden allerlei vis en camping stoeltjes bij gepakt. Voor het comfort werd daar dan nog wel eens een slaapzak overheen gegooid. Dit beeld vertaalde Gerard in 1 van zijn beroemdste ontwerpen de “Charly”. Een stoel die en “jas” / een hoes met rits had aangekregen. Een revolutionaire manier van stofferen.

In 1990 neemt Paul van den Berg de leiding alleen op zich de andere broers vertrekken.
Na het vertrek van huisontwerper Gerard van den Berg werkt Montis samen met diverse ontwerpers, Niels Bendtsen, Geert Koster, Dick Spierenburg, Gert Batenburg, Studio Job, Simon Pengelly, Arian Brekveld en BertJan Pot.

Product-Galerij-Geert-Koster Montis Enzo

Over het design Geert Koster

Geert Koster is geboren in 1961 in Groningen. Geert heeft gestudeerd aan de academie Minerva in Groningen. Daarna heeft hij nog gestudeerd in Milaan. Sinds 1989 heeft hij een eigen studio in Milaan voor industrieel ontwerp, meubilair, interieur en product.

Wilt u meer weten over de Montis Enzo?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.