Montis Charly

Montis Charly

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Montis Charly

Montis Charly, de fauteuil van deze familie. Ontworpen door Gerard van den Berg in 1983. En dat betekent dat dit een van de weinige producten is die lang levend zijn. In het begin vond men de dunne pootjes en het kruis in het onderstel helemaal niet mooi. derhalve was de verkoop de eerste paar jaren minimaal. Hoe anders is het gelopen. Terwijl veel producten verdwijnen zijn er hier aanvullende producten aan toegevoegd. Er is een eetkamerstoel Chaplin bijgekomen en een kleinere versie eetkamerstoel Geraldine.

De idee voor de vorm van de Charly komt uit de jeugd van Gerard. Bij veel bezoek thuis werd de campingstoel bij gepakt. Omdat dit niet comfortabel is gooide moeder van den Berg hier een opengevouwen slaapzak overheen. Als u dit voor ogen neemt en de stoel voor u ziet, de Montis Charly is geboren. Leverbaar in diverse leersoorten en veel kleuren. de eetkamerstoelen zijn ook leverbaar met wielen. Tevens is er een rug verstelling leverbaar voor zowel Charly als Chaplin. Er is ook een voetenbank leverbaar bij de Charly.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Montis

Montis , de naam is afgeleid van het Latijnse Monte, de tweede naamval Montis. Dat betekent van den berg.

De broers Gerard (Ontwerper), Paul (commercieel) en Ton (productie) van den Berg starten “Montis” in 1974. Ook vader van den Berg produceerde al meubelen, de draaifauteuils met gebogen “tenen” onderstellen en lederen kussens waren gemeengoed in de jaren 60.

De zoons wilden modernere meubelen ontwerpen en produceren met een hoog zitcomfort.
Montis verhuisd al heel snel naar Dongen, hier is men gevestigd tussen allemaal leerlooiers en producenten uit de schoenenindustrie. De omgeving loopt over van kennis over leer.

Gerard is een “visueel” ontwerper, hij ziet iets, en dat inspireert hem. Bij de familie van den Berg kwamen altijd veel mensen over de vloer. Meer dan er zitmeubelen voorhanden waren. Dan werden allerlei vis en camping stoeltjes bij gepakt. Voor het comfort werd daar dan nog wel eens een slaapzak overheen gegooid. Dit beeld vertaalde Gerard in 1 van zijn beroemdste ontwerpen de “Charly”. Een stoel die en “jas” / een hoes met rits had aangekregen. Een revolutionaire manier van stofferen.

In 1990 neemt Paul van den Berg de leiding alleen op zich de andere broers vertrekken.
Na het vertrek van huisontwerper Gerard van den Berg werkt Montis samen met diverse ontwerpers, Niels Bendtsen, Geert Koster, Dick Spierenburg, Gert Batenburg, Studio Job, Simon Pengelly, Arian Brekveld en BertJan Pot.

Gerard van den Berg

Over het design Gerard van den Berg

Gerard van den Berg is een van Nederlands bekendste meubelontwerpers. De fauteuil Charly voor Montis is een design klassieker geworden, Dutch Design in optima forma. Gerard heeft in 1991 Label opgericht. Gerard ontwerpt voornamelijk zitmeubelen.

Wilt u meer weten over de Montis Charly?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.