Montis Chaplin

Montis Chaplin

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Montis Chaplin

Montis Chaplin , de eetkamerstoel van de familie. Ontworpen door Gerard van den Berg in 1983. Evenals de Chaplin is het beeld gebaseerd op de campingstoel met slaapzak er over. De Chaplin is een nog groter succes geworden dan de Charly. Chaplins aan tafel is het beeld van comfort aan tafel. Evenals de Charly leverbaar in stof en leer. En beide materialen zijn dan ook nog in vele kleuren leverbaar. Ritsen in twee kleuren uit te voeren.

Verder zijn de onderstellen van de Chaplin uit te voeren in zwart, chroom en brons look. En zijn er wielen leverbaar, harde voor tapijtvloeren en zachte voor harde vloeren.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Montis

Montis , de naam is afgeleid van het Latijnse Monte, de tweede naamval Montis. Dat betekent van den berg.

De broers Gerard (Ontwerper), Paul (commercieel) en Ton (productie) van den Berg starten “Montis” in 1974. Ook vader van den Berg produceerde al meubelen, de draaifauteuils met gebogen “tenen” onderstellen en lederen kussens waren gemeengoed in de jaren 60.

De zoons wilden modernere meubelen ontwerpen en produceren met een hoog zitcomfort.
Montis verhuisd al heel snel naar Dongen, hier is men gevestigd tussen allemaal leerlooiers en producenten uit de schoenenindustrie. De omgeving loopt over van kennis over leer.

Gerard is een “visueel” ontwerper, hij ziet iets, en dat inspireert hem. Bij de familie van den Berg kwamen altijd veel mensen over de vloer. Meer dan er zitmeubelen voorhanden waren. Dan werden allerlei vis en camping stoeltjes bij gepakt. Voor het comfort werd daar dan nog wel eens een slaapzak overheen gegooid. Dit beeld vertaalde Gerard in 1 van zijn beroemdste ontwerpen de “Charly”. Een stoel die en “jas” / een hoes met rits had aangekregen. Een revolutionaire manier van stofferen.

In 1990 neemt Paul van den Berg de leiding alleen op zich de andere broers vertrekken.
Na het vertrek van huisontwerper Gerard van den Berg werkt Montis samen met diverse ontwerpers, Niels Bendtsen, Geert Koster, Dick Spierenburg, Gert Batenburg, Studio Job, Simon Pengelly, Arian Brekveld en BertJan Pot.

Gerard van den Berg

Over het design Gerard van den Berg

Gerard van den Berg is een van Nederlands bekendste meubelontwerpers. De fauteuil Charly voor Montis is een design klassieker geworden, Dutch Design in optima forma. Gerard heeft in 1991 Label opgericht. Gerard ontwerpt voornamelijk zitmeubelen.

Wilt u meer weten over de Montis Chaplin?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.