Montis Back Me Up

Montis Back Me Up

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Montis Back Me Up

Montis Back Me Up, eetkamerstoel ontworpen door Arian Brekveld. Het ontwerp is van 2016. Deze eetkamerstoel heeft een heerlijke comfortabele rug. Dat komt vooral ook door het materiaal waarvan de rug gemaakt is, kunststof. Hierdoor is de rug soepel en niet star en hard. Bijzonder is de wijze waarop rug, zitting en poten aan elkaar bevestigd zijn. Behalve mooi ook een technisch hoogstandje. Door de wijze van aan elkaar zetten leent deze stoel zich erg goed voor het stofferen met een accent op de achter rug. Behalve ton sur ton zou je hier ook een fraai contrast voor kunnen bedenken. Poten in eiken blank, wit geolied en zwart carbon. Eventueel poten ook leverbaar in noten mat gelakt

De Back Me Up is een echte vriend aan tafel.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Montis

Montis , de naam is afgeleid van het Latijnse Monte, de tweede naamval Montis. Dat betekent van den berg.

De broers Gerard (Ontwerper), Paul (commercieel) en Ton (productie) van den Berg starten “Montis” in 1974. Ook vader van den Berg produceerde al meubelen, de draaifauteuils met gebogen “tenen” onderstellen en lederen kussens waren gemeengoed in de jaren 60.

De zoons wilden modernere meubelen ontwerpen en produceren met een hoog zitcomfort.
Montis verhuisd al heel snel naar Dongen, hier is men gevestigd tussen allemaal leerlooiers en producenten uit de schoenenindustrie. De omgeving loopt over van kennis over leer.

Gerard is een “visueel” ontwerper, hij ziet iets, en dat inspireert hem. Bij de familie van den Berg kwamen altijd veel mensen over de vloer. Meer dan er zitmeubelen voorhanden waren. Dan werden allerlei vis en camping stoeltjes bij gepakt. Voor het comfort werd daar dan nog wel eens een slaapzak overheen gegooid. Dit beeld vertaalde Gerard in 1 van zijn beroemdste ontwerpen de “Charly”. Een stoel die en “jas” / een hoes met rits had aangekregen. Een revolutionaire manier van stofferen.

In 1990 neemt Paul van den Berg de leiding alleen op zich de andere broers vertrekken.
Na het vertrek van huisontwerper Gerard van den Berg werkt Montis samen met diverse ontwerpers, Niels Bendtsen, Geert Koster, Dick Spierenburg, Gert Batenburg, Studio Job, Simon Pengelly, Arian Brekveld en BertJan Pot.

Impressie-Galerij-Arian-Brekveld

Over het design Arian Brekveld

Arian Brekveld studeerde aan de Design Academy Eindhoven. Sinds 1998 heeft Arian een eigen ontwerpstudio in Rotterdam. Hij geeft zijn ontwerpen niet overdadig vorm. Hij gebruikt meer heldere en duidelijke lijnen. Uiteindelijk ontstaat een bijna sober product met een tijdloze uitstraling. Hij gebruikt zijn materialen en kleuren subtiel, met slimme constructies en combinaties van materialen. Hierdoor krijgt zijn werk een diepere laag die je pas bij een tweede blik ziet.

Wilt u meer weten over de Montis Back Me Up?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.