Leolux Tango

Leolux Tango

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Leolux Tango. Bank met verstelbare armen.

Leolux Tango, bank van Jan Armgardt voor Leolux is een absolute klassieker, vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard. Dertig jaar na zijn introductie is deze bank onverminderd populair. De handige verstelfuncties zorgen dat u in elke houding comfortabel zit of ligt, de sierlijke lijn en karakteristieke poten maken van Tango het middelpunt van uw kamer. De bank is in vele leersoorten en kleuren mogelijk. De aluminium poten kunnen ook in lak kleuren uitgevoerd worden. Ook is er stof mogelijk op de Tango. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Leolux

LEOLUX

De Zuid Nederlandse Clubmeubelfabriek wordt in 1934 opgericht. Het bedrijf maakt ambachtelijke meubelen en heeft enkele medewerkers.
In 1944 ligt het bedrijf in de frontlinie van de tweede Wereldoorlog.

Jeroen Sanders en Johan van Beek vormen in de 70er en 80 er jaren van de vorige eeuw het nieuwe jonge management. Internationale designers worden ingeschakeld.
Er wordt samen gewerkt met Philips , samen met de Art Director van Philips Stefano Marzano wordt Plugged Furniture ontworpen.
Roy De Scheemaker ontwerpt de Pallone, het silhouet van de Pallone is nu het beeldmerk van Leolux.

Het begin van het nieuwe millennium is roerig, 11 september 2001 laat de wereld anders draaien.
Leolux blijft inzetten op kwaliteit en creativiteit. De detaillisten blijven een belangrijke schakel, zij hebben de kennis en kunnen de producten per consument individueel laten uitvoeren.

Voor dat Johan van Beek en Jeroen Sanders zich terug trekken realiseren zij hun droom: “Via Creandi”, een looppad door de productie, een pand onder architectuur gebouwd, een bezoekerscentrum. Een centrum waar de geïnteresseerde consument de productie kan bekijken en zich uitgebreid kan laten informeren.

Met Sebastiaan Sanders en Patrick Schreudering heeft de derde generatie het roer nu in handen. Kwaliteit en comfort blijven de basis vormen, eigen keuzes omtrent vormgeving, in alle eigenwijsheid horen hier ook bij om tot een eigen beeld te komen. Zo wordt de continuïteit gehandhaafd.

Over het design Jan Armgardt

Jan Armgardt is een Duits ontwerper en interieur architect. jan Armgardt streeft naar duurzaamheid, “het is zonde om producten snel weg te moeten gooien”.

Wilt u meer weten over de Leolux Tango?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.