Leolux Scylla

Leolux Scylla

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Leolux Scylla

Gerard Vollenbrock ontwierp de Scylla in 1996 voor Leolux. Zijn inspiratie komt uit de Bauhaus periode. De stoel is geheel volgens de “Gulden Snede” ontworpen. Een bijna onuitputtelijke keuze uit stoffeermogelijkheden. Het frame is in chroom leverbaar. Een bijpassende voetenbank is ook leverbaar. Wij helpen u graag uw persoonlijke Scylla samen te stellen. De afbeeldingen zijn sfeerbeelden, de stoffencollectie is wisselend. Kom langs voor het actuele aanbod.

 

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Leolux

LEOLUX

De Zuid Nederlandse Clubmeubelfabriek wordt in 1934 opgericht. Het bedrijf maakt ambachtelijke meubelen en heeft enkele medewerkers.
In 1944 ligt het bedrijf in de frontlinie van de tweede Wereldoorlog.

Jeroen Sanders en Johan van Beek vormen in de 70er en 80 er jaren van de vorige eeuw het nieuwe jonge management. Internationale designers worden ingeschakeld.
Er wordt samen gewerkt met Philips , samen met de Art Director van Philips Stefano Marzano wordt Plugged Furniture ontworpen.
Roy De Scheemaker ontwerpt de Pallone, het silhouet van de Pallone is nu het beeldmerk van Leolux.

Het begin van het nieuwe millennium is roerig, 11 september 2001 laat de wereld anders draaien.
Leolux blijft inzetten op kwaliteit en creativiteit. De detaillisten blijven een belangrijke schakel, zij hebben de kennis en kunnen de producten per consument individueel laten uitvoeren.

Voor dat Johan van Beek en Jeroen Sanders zich terug trekken realiseren zij hun droom: “Via Creandi”, een looppad door de productie, een pand onder architectuur gebouwd, een bezoekerscentrum. Een centrum waar de geïnteresseerde consument de productie kan bekijken en zich uitgebreid kan laten informeren.

Met Sebastiaan Sanders en Patrick Schreudering heeft de derde generatie het roer nu in handen. Kwaliteit en comfort blijven de basis vormen, eigen keuzes omtrent vormgeving, in alle eigenwijsheid horen hier ook bij om tot een eigen beeld te komen. Zo wordt de continuïteit gehandhaafd.

Gerard Vollenbrock

Over het design Gerard Vollenbrock

Gerard Vollenbrock 1949

Scylla is de naam van een zeenimf uit een Griekse sage.

het ontwerp van de Scylla laat zijn voorliefde zien voor  De Stijl en Bauhaus.

strakke lijnen, eenvoudige en duidelijke vorm en constructie, elegante maar ingetogen moderne materialen

Wilt u meer weten over de Leolux Scylla?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.