Leolux Pallone

Leolux Pallone

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Leolux Pallone. De stoel Pallone is in drie maten leverbaar, Pa , Ma en Lill. tevens is er een poef leverbaar. De rug is los van de zitting en kan in een ander materiaal gestoffeerd worden. De zitting stoffering bestaat uit delen omdat de zitting ronde vormen heeft. De zitting kan alleen in leder uitgevoerd worden. De zitting kan uni maar ook in twee kleuren uitgevoerd worden. De rug kan in stof en leer uitgevoerd worden. De rug wordt vaak in een leuk accent uitgevoerd.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Leolux

LEOLUX

De Zuid Nederlandse Clubmeubelfabriek wordt in 1934 opgericht. Het bedrijf maakt ambachtelijke meubelen en heeft enkele medewerkers.
In 1944 ligt het bedrijf in de frontlinie van de tweede Wereldoorlog.

Jeroen Sanders en Johan van Beek vormen in de 70er en 80 er jaren van de vorige eeuw het nieuwe jonge management. Internationale designers worden ingeschakeld.
Er wordt samen gewerkt met Philips , samen met de Art Director van Philips Stefano Marzano wordt Plugged Furniture ontworpen.
Roy De Scheemaker ontwerpt de Pallone, het silhouet van de Pallone is nu het beeldmerk van Leolux.

Het begin van het nieuwe millennium is roerig, 11 september 2001 laat de wereld anders draaien.
Leolux blijft inzetten op kwaliteit en creativiteit. De detaillisten blijven een belangrijke schakel, zij hebben de kennis en kunnen de producten per consument individueel laten uitvoeren.

Voor dat Johan van Beek en Jeroen Sanders zich terug trekken realiseren zij hun droom: “Via Creandi”, een looppad door de productie, een pand onder architectuur gebouwd, een bezoekerscentrum. Een centrum waar de geïnteresseerde consument de productie kan bekijken en zich uitgebreid kan laten informeren.

Met Sebastiaan Sanders en Patrick Schreudering heeft de derde generatie het roer nu in handen. Kwaliteit en comfort blijven de basis vormen, eigen keuzes omtrent vormgeving, in alle eigenwijsheid horen hier ook bij om tot een eigen beeld te komen. Zo wordt de continuïteit gehandhaafd.

Over het design Roy de Scheemaker

Roy de Scheemaker werkte bij Studio Mazairac Boonzaaijer toen hij in 1989 de Pallone ontwierp. De stoel zou een plaats krijgen in “Het Huis van de Toekomst” destijds in Rosmalen. Roy de Scheemaker heeft een eigen studio in Amsterdam.

Wilt u meer weten over de Leolux Pallone?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.