Leolux Freyr

Leolux Freyr

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Leolux Freyr

De eetkamerstoel Leolux Freyr heeft een klassiek, verend, buizenframe in de traditie van het Bauhaus. Door het verende karakter van het onderstel heeft de stoel een hoog zitcomfort. De Freyr is leverbaar zonder armen en met armleuningen. De armleggers kunnen in  leer of in hout uitgevoerd worden. In het geval van hout staan u vele houtsoorten en kleuren ter beschikking om uit te kiezen. De eetkamerstoel kan gestoffeerd worden in leer of stof. In het geval van stof is de keuzemogelijkheid bijna onbeperkt. Het onderstel kan in chroom of in kleur uitgevoerd worden. Er is vilt mogelijk voor harde vloeren.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Leolux

LEOLUX

De Zuid Nederlandse Clubmeubelfabriek wordt in 1934 opgericht. Het bedrijf maakt ambachtelijke meubelen en heeft enkele medewerkers.
In 1944 ligt het bedrijf in de frontlinie van de tweede Wereldoorlog.

Jeroen Sanders en Johan van Beek vormen in de 70er en 80 er jaren van de vorige eeuw het nieuwe jonge management. Internationale designers worden ingeschakeld.
Er wordt samen gewerkt met Philips , samen met de Art Director van Philips Stefano Marzano wordt Plugged Furniture ontworpen.
Roy De Scheemaker ontwerpt de Pallone, het silhouet van de Pallone is nu het beeldmerk van Leolux.

Het begin van het nieuwe millennium is roerig, 11 september 2001 laat de wereld anders draaien.
Leolux blijft inzetten op kwaliteit en creativiteit. De detaillisten blijven een belangrijke schakel, zij hebben de kennis en kunnen de producten per consument individueel laten uitvoeren.

Voor dat Johan van Beek en Jeroen Sanders zich terug trekken realiseren zij hun droom: “Via Creandi”, een looppad door de productie, een pand onder architectuur gebouwd, een bezoekerscentrum. Een centrum waar de geïnteresseerde consument de productie kan bekijken en zich uitgebreid kan laten informeren.

Met Sebastiaan Sanders en Patrick Schreudering heeft de derde generatie het roer nu in handen. Kwaliteit en comfort blijven de basis vormen, eigen keuzes omtrent vormgeving, in alle eigenwijsheid horen hier ook bij om tot een eigen beeld te komen. Zo wordt de continuïteit gehandhaafd.

Erik Munnikhof

Over het design Erik Munnikhof

Erik Munnikhof, 1959 Den Haag. Industrieel Ontwerpen aan De TU Delft. sinds 2009 werkt Erik Munnikhof als zelfstandig ontwerper.

Wilt u meer weten over de Leolux Freyr?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.