Leolux Bora Balanza

Leolux Bora Balanza

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Leolux Bora Balanza

Leolux Bora Balanza banken en fauteuils.De kenner herkent meteen dat de inspiratie voor Balanza is ontleend aan de succesvolle Bora reeks uit de jaren tachtig. Het uitgangspunt van comfort en verborgen schoonheid werd door Enthoven echter helemaal opnieuw benaderd, passend bij deze tijd. Zo ontstond een bankenserie die weliswaar herinnert aan de “classic” van Leolux, maar die ook zonder die verwijzing de verwachtingen volledig waar maakt. Comfortabel en mooi, volledig in balans.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht
vanaf € 2845

Over het merk Leolux

LEOLUX

De Zuid Nederlandse Clubmeubelfabriek wordt in 1934 opgericht. Het bedrijf maakt ambachtelijke meubelen en heeft enkele medewerkers.
In 1944 ligt het bedrijf in de frontlinie van de tweede Wereldoorlog.

Jeroen Sanders en Johan van Beek vormen in de 70er en 80 er jaren van de vorige eeuw het nieuwe jonge management. Internationale designers worden ingeschakeld.
Er wordt samen gewerkt met Philips , samen met de Art Director van Philips Stefano Marzano wordt Plugged Furniture ontworpen.
Roy De Scheemaker ontwerpt de Pallone, het silhouet van de Pallone is nu het beeldmerk van Leolux.

Het begin van het nieuwe millennium is roerig, 11 september 2001 laat de wereld anders draaien.
Leolux blijft inzetten op kwaliteit en creativiteit. De detaillisten blijven een belangrijke schakel, zij hebben de kennis en kunnen de producten per consument individueel laten uitvoeren.

Voor dat Johan van Beek en Jeroen Sanders zich terug trekken realiseren zij hun droom: “Via Creandi”, een looppad door de productie, een pand onder architectuur gebouwd, een bezoekerscentrum. Een centrum waar de geïnteresseerde consument de productie kan bekijken en zich uitgebreid kan laten informeren.

Met Sebastiaan Sanders en Patrick Schreudering heeft de derde generatie het roer nu in handen. Kwaliteit en comfort blijven de basis vormen, eigen keuzes omtrent vormgeving, in alle eigenwijsheid horen hier ook bij om tot een eigen beeld te komen. Zo wordt de continuïteit gehandhaafd.

axel-enthoven-product-galerij

Over het design Axel Enthoven

Axel Enthoven (1947) is een Belgisch ontwerper. Hij is afgestudeerd aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Hij is bedenker van vele produkten en won vele prijzen. Voor Leolux ontwierp hij de zeer succesvolle Bora Bora in 1983

Wilt u meer weten over de Leolux Bora Balanza?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.