Ingo Maurer Monument for a Bulb

Ingo Maurer Monument for a Bulb

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Ingo Maurer Monument for a Bulb, ode aan de “peer”.

De Ingo Maurer Monument for a Bulb tafel lamp is een ode aan de “peer”. Ingo Maurer heeft vanaf het begin moeite gehad met de regelgeving omtrent de verandering van lichtbronnen. Inmiddels is de LED verder ontwikkelt en breder inzetbaar, maar de invoering was zeer geforceerd. Op een voetplaat staan 8 zilveren figuren en ligt een enorme lamp / peer. Nog net niet te grave gedragen. De lichtbron is een halogeen versie in de peervorm. Ook is er al een LED versie beschikbaar voor een aantal modellen. De lamp is voorzien van een elektronische trafo en is traploos dimbaar. 35 watt lichtbron 24 Volt. 25 x 12cm groot en ongeveer 10cm hoog. De Monument for a Bulb is onderdeel van de I Ricchi Poveri serie van Ingo Maurer.

 

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Ingo Maurer

Ingo Maurer is de licht poëet uit München.

Zijn eerste systeem verlichting, de YaYaHo, was een regelrechte sensatie, 2 draden, diverse lichtelementen, kleine halogeen lichtbronnen. Dat was nog nooit vertoond, hij is de uitvinder van het 12 volt verlichtingssysteem waarbij de draden gespannen worden en de lampjes via de draden gevoed worden.

Ingo Maurer is eigenlijk Typograaf van beroep , hij is altijd al gefascineerd geweest door de gloeilamp, een symbool van nijverheid en poëzie voor hem

De Birdie is dan ook zijn beeldmerk, een matte peervorm met een halogeenlichtbron van binnen, de “kale” peer heeft engelenvleugels meegekregen van de ontwerper

Inmiddels zijn meer dan 120 lampen en lichtsystemen door hem bedacht en in productie genomen.

Van de Ilios, tot de Alizzz Cooper, van de MaMoNouchies met hand gevouwen papier tot de Bastardo

Allemaal bijzondere lichtelementen met fraaie namen

Kom, kijk en zie het licht. Licht dat meer is dan alleen een armatuur dat licht geeft.

Over het design Ingo Maurer

Ingo Maurer is de licht poëet uit München. Beroemd geworden met het YaYaHo systeem uit 1984. Een dradensysteem waar 12Volt door heen gestuurd wordt. De lampen van verschillende vorm worden gevoed door de draden.

Wilt u meer weten over de Ingo Maurer Monument for a Bulb?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.