Ingo Maurer Lucellino

Ingo Maurer Lucellino

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Ingo Maurer Lucellino

De Ingo Maurer Lucellino tafellamp en wandlamp is een icoon in de Maurer collectie. Heel veel mensen kennen het beeld van de gloeilamp met vleugeltjes. De lamp is al ontworpen in 1992! Speciaal voor Maurer wordt een halogeen lichtbron in de bekende gloeilampvorm geplaatst. Er is zelfs een LED versie leverbaar sinds 2015. De tafellamp is traploos dimbaar. De veren zijn ganzenveren die ambachtelijk bewerkt worden. De gloeilamp is door een messing draad verbonden met de voetplaat. Het liefst had Ingo Maurer de gloeilamp natuurlijk laten zweven!

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Ingo Maurer

Ingo Maurer is de licht poëet uit München.

Zijn eerste systeem verlichting, de YaYaHo, was een regelrechte sensatie, 2 draden, diverse lichtelementen, kleine halogeen lichtbronnen. Dat was nog nooit vertoond, hij is de uitvinder van het 12 volt verlichtingssysteem waarbij de draden gespannen worden en de lampjes via de draden gevoed worden.

Ingo Maurer is eigenlijk Typograaf van beroep , hij is altijd al gefascineerd geweest door de gloeilamp, een symbool van nijverheid en poëzie voor hem

De Birdie is dan ook zijn beeldmerk, een matte peervorm met een halogeenlichtbron van binnen, de “kale” peer heeft engelenvleugels meegekregen van de ontwerper

Inmiddels zijn meer dan 120 lampen en lichtsystemen door hem bedacht en in productie genomen.

Van de Ilios, tot de Alizzz Cooper, van de MaMoNouchies met hand gevouwen papier tot de Bastardo

Allemaal bijzondere lichtelementen met fraaie namen

Kom, kijk en zie het licht. Licht dat meer is dan alleen een armatuur dat licht geeft.

Over het design Ingo Maurer

Ingo Maurer is de licht poëet uit München. Beroemd geworden met het YaYaHo systeem uit 1984. Een dradensysteem waar 12Volt door heen gestuurd wordt. De lampen van verschillende vorm worden gevoed door de draden.

Wilt u meer weten over de Ingo Maurer Lucellino?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.