Getama 290

Getama 290

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Getama 290. Zitmeubelserie ontworpen door Hans J. Wegner, de Deense “stoelen professor”. De stoelen hebben geen zichtbare verbindingen. Alle verbindingen zijn verlijmd en blind verwerkt. Mooie grote houtdelen waarbij een strenge houtselectie een vereiste is. Lekkere brede armleuningen en een comfortabele zit. Hans Wegner heeft zich zijn hele leven met stoelen en zitten bezig gehouden. De 290 serie zit ontspannen maar toch actief. Er kan uit zachtere en hardere kussens gekozen worden. Kussen met een dons afdekking en kussens van alleen koudschuim.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Getama

Getama is gestart in 1899 met de productie van matrassen. Getama produceert nog steeds matrassen, maar niet meer gevuld met zeewier zoals destijds maar voornamelijk binnenvering matrassen en box springs.

Getama produceert ook al ongeveer 60 jaar zitmeubelen van de bekende Deense meubelontwerper Hans J. Wegner. Mooie constructies en verfijnd gebruik van hout kenmerken zijn ontwerpen. Getama maakt vooral banken en fauteuils van Hans Wegner.

Naast Hans J. Wegner worden er ook producten gemaakt van Nanna Ditzel, Niels Jorgen Haugesen, Rasmussen & Rolf en Bernt.

Een zeer Deens bedrijf met Deense ontwerpers en producten.

wegner-foto-product-galerij

Over het design Hans J. Wegner

Hans Jørgen Wegner, Tønder 2014 – 2007. Vader Wegner was meester schoenmaker, Hans krijgt ambachtswerk met de paplepel ingegoten. Hans Wegner is 1 van de meest vindingrijke Deense ontwerpers. Zeker ook door zijn ontwerpen werd het “Deense meubeldesign” zo groot in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Hij was een minimalistisch ontwerper en erg geïnspireerd door de Shakers in Amerika. De “Peacock chair” van PP Mobler en de “Y chair” van Carl Hansen zijn 2 van zijn bekendste ontwerpen.

Wilt u meer weten over de Getama 290?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.