Getama 284

Getama 284

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Getama 284. De stoelen serie die bij de elementen bank 280 hoort. De stoelen zitten heerlijk hoog en actief. Er is een versie met een lage rugleuning en een hoge rugleuning. De stoelen passen ook goed in een moderne inrichting, ze geven een warm accent,zijn tijdloos en hebben een hoog zitcomfort. De tijdloze stoelen zijn fraai gedetailleerd, zoals altijd bij Wegner. De stoelen zijn te bestellen in beuken of eiken en zijn leverbaar in heel veel verschillende stoffen en kleuren. Een bijpassende voetenbank is beschikbaar.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Getama

Getama is gestart in 1899 met de productie van matrassen. Getama produceert nog steeds matrassen, maar niet meer gevuld met zeewier zoals destijds maar voornamelijk binnenvering matrassen en box springs.

Getama produceert ook al ongeveer 60 jaar zitmeubelen van de bekende Deense meubelontwerper Hans J. Wegner. Mooie constructies en verfijnd gebruik van hout kenmerken zijn ontwerpen. Getama maakt vooral banken en fauteuils van Hans Wegner.

Naast Hans J. Wegner worden er ook producten gemaakt van Nanna Ditzel, Niels Jorgen Haugesen, Rasmussen & Rolf en Bernt.

Een zeer Deens bedrijf met Deense ontwerpers en producten.

wegner-foto-product-galerij

Over het design Hans J. Wegner

Hans Jørgen Wegner, Tønder 2014 – 2007. Vader Wegner was meester schoenmaker, Hans krijgt ambachtswerk met de paplepel ingegoten. Hans Wegner is 1 van de meest vindingrijke Deense ontwerpers. Zeker ook door zijn ontwerpen werd het “Deense meubeldesign” zo groot in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Hij was een minimalistisch ontwerper en erg geïnspireerd door de Shakers in Amerika. De “Peacock chair” van PP Mobler en de “Y chair” van Carl Hansen zijn 2 van zijn bekendste ontwerpen.

Wilt u meer weten over de Getama 284?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.