Fredericia Furniture Trinidad

Fredericia Furniture Trinidad

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Fredericia Furniture Trinidad, een erg comfortabel zittende eetkamerstoel. Ontworpen door Nanna Ditzel in 1993. Zij haalde haar inspiratie uit het traditionele houtzaag werk dat gemaakt wordt op Trinidad. In de eetkamerstoel Trinidad levert dat een spannend spel van licht en schaduw op. De stoel is leverbaar met en zonder armen. Als optie is de zitting ook gestoffeerd leverbaar in stof of leer. Zit en rug schaal in beuken, eiken, noten en esdoorn. Onderstel in chroom, mat chroom en diverse kleuren. Nanna Ditzel is de grande dame van het Deense design. Zij is ook bekend van de sierraden die ze ontwierp.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht
Fredericia Furniture

Over het merk Fredericia Furniture

Fredericia is één van de grote namen in de Deense productie wereld. Een bedrijf met veel traditie , gestart in 1911. In al deze jaren is het steeds een familiebedrijf gebleven.
De grote opgang in de jaren 50 van de vorige eeuw was te danken aan de ontwerpen van Borge Mogensen.
Borge Mogensen was samen met Hans J. Wegner, Arne Jacobsen en Poul Kjaerholm verantwoordelijk voor de ontwerpen die de Deense stroing wereldwijd vorm gaven. Dat alles in navolging van hun professor op de School of Modern Arts, Kaare Klint.
Borge Mogensen was een functionalist en mathematicus. Doordachte producten, gemaakt van de beste materialen in Deense meubelmakers traditie. TV series als Borgen en The Legacy zijn er mee doordrenkt.
Fredericia heeft altijd gewerkt met ontwerpers, jonge nieuwe en onbekende zowel als gevestigde namen: Nanna Ditzel, Hans J. Wegner, Niels Jorgen Haugesen, Jasper Morrison, Space Copenhagen en Shin Azumi.
In al hun producten streven ze naar originaliteit, ze pogen met hun vakmanschap producten te maken die jarenlang gebruik weerstaan.
Streven naar ontwerp dat niet snel verleidt tot goedkope trucjes en snelle trends.

nanna-ditzel1

Over het design Nanna Ditzel

Nanna Ditzel geboren en gestorven in Copenhagen, 1923 – 2005. Deens designer. Ontwierp serviesgoed, textiel, meubelen en sierraden. Grande Dame van het Deense Design.

Wilt u meer weten over de Fredericia Furniture Trinidad?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.