Fredericia Furniture Spanish Chair

Fredericia Furniture Spanish Chair

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

De Fredericia Furniture  Spanish Chair is ontworpen door Borge Mogensen in 1958. Borge Mogensen was al langere tijd aan het experimenteren. De stoel werd gelanceerd op een tentoonstelling over innovatieve woonruimtes waarin tafels grotendeels waren verdwenen en gestreefd werd naar een open leefruimte. De stoel wordt geleverd met een eiken frame, liefst in gezeepte uitvoering. Ook gerookt eiken en zwart gelakt eiken zijn mogelijk. er zijn 3 kleuren tuigleer leverbaar, naturel, cognac en zwart. Het tuigleer moet je “inzitten” pas na verloop van tijd heb je de “eigen zit” in de stoel gecreëerd.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht
Fredericia Furniture

Over het merk Fredericia Furniture

Fredericia is één van de grote namen in de Deense productie wereld. Een bedrijf met veel traditie , gestart in 1911. In al deze jaren is het steeds een familiebedrijf gebleven.
De grote opgang in de jaren 50 van de vorige eeuw was te danken aan de ontwerpen van Borge Mogensen.
Borge Mogensen was samen met Hans J. Wegner, Arne Jacobsen en Poul Kjaerholm verantwoordelijk voor de ontwerpen die de Deense stroing wereldwijd vorm gaven. Dat alles in navolging van hun professor op de School of Modern Arts, Kaare Klint.
Borge Mogensen was een functionalist en mathematicus. Doordachte producten, gemaakt van de beste materialen in Deense meubelmakers traditie. TV series als Borgen en The Legacy zijn er mee doordrenkt.
Fredericia heeft altijd gewerkt met ontwerpers, jonge nieuwe en onbekende zowel als gevestigde namen: Nanna Ditzel, Hans J. Wegner, Niels Jorgen Haugesen, Jasper Morrison, Space Copenhagen en Shin Azumi.
In al hun producten streven ze naar originaliteit, ze pogen met hun vakmanschap producten te maken die jarenlang gebruik weerstaan.
Streven naar ontwerp dat niet snel verleidt tot goedkope trucjes en snelle trends.

Wilt u meer weten over de Fredericia Furniture Spanish Chair?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.