Fredericia Furniture 2213

Fredericia Furniture 2213

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes Interieurs

Fredericia Furniture 2213 is DE Deense bank. Ontworpen door Borge Mogensen in 1962 voor zijn eigen huis. Grote vlakken van het beste leer, kussenvullingen met half dons, blinde stoffering afgewerkt met een “piping”. Een uiterst fraaie maar ook ingetogen bank. Echt meubelmakers vakwerk. Mogensen’s motto was “dingen creëren die de mens dienen en hem de hoofdrol geven. En niet, het werk van de duivel, de mens dwingen zich aan te passen aan dingen”. Diverse kwaliteiten aniline leder, eiken, noten en zwart gelakte poten. De partner van Borge Mogensen was Lis Ahlmann, zie ontwierp en weefde stoffen. Veel van haar stoffen werden ook op de meubelen van Borge Mogensen verwerkt.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht
Fredericia Furniture

Over het merk Fredericia Furniture

Fredericia is één van de grote namen in de Deense productie wereld. Een bedrijf met veel traditie , gestart in 1911. In al deze jaren is het steeds een familiebedrijf gebleven.
De grote opgang in de jaren 50 van de vorige eeuw was te danken aan de ontwerpen van Borge Mogensen.
Borge Mogensen was samen met Hans J. Wegner, Arne Jacobsen en Poul Kjaerholm verantwoordelijk voor de ontwerpen die de Deense stroing wereldwijd vorm gaven. Dat alles in navolging van hun professor op de School of Modern Arts, Kaare Klint.
Borge Mogensen was een functionalist en mathematicus. Doordachte producten, gemaakt van de beste materialen in Deense meubelmakers traditie. TV series als Borgen en The Legacy zijn er mee doordrenkt.
Fredericia heeft altijd gewerkt met ontwerpers, jonge nieuwe en onbekende zowel als gevestigde namen: Nanna Ditzel, Hans J. Wegner, Niels Jorgen Haugesen, Jasper Morrison, Space Copenhagen en Shin Azumi.
In al hun producten streven ze naar originaliteit, ze pogen met hun vakmanschap producten te maken die jarenlang gebruik weerstaan.
Streven naar ontwerp dat niet snel verleidt tot goedkope trucjes en snelle trends.

Over het design Borge Mogensen

Borge Mogensen geboren in 1914 in Aalborg, gestorven in 1972 in Kopenhagen. Deens meubelontwerper. Ontwierp meubelen voor meubelfabrikanten, met name Fredericia Furniture en het Designmuseum Danmark. Werkte na zijn opleiding onder andere voor Mogens Koch en Kaare Klint de grote oude mannen van het Deeense Design. Mogensen was van de generatie na hen. Samen met generatiegenoten als Hans J. Wegner, Poul Kjaerholm, Arne Jacobsen en Verner Panton gaf hij de Deens Design van na de Tweede Wereldoorlog vorm. Mogensen was van de eenvoudige en praktische lijn. Eerbied voor de gebruiker was zijn insteek.

Wilt u meer weten over de Fredericia Furniture 2213?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.