Foscarini Tress lamp

Foscarini Tress lamp

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Foscarini Tress lamp

De Foscarini Tress lamp is een hele familie lampen. Er zijn hanglampen in een 4 tal vormen en formaten. Er zijn een tweetal vloerlampen en er is ook nog een variant die Tress Stilo heet. Al deze lampen zijn gemaakt van een fiberglas basis, een composiet materiaal dat een heel ander vorm toe laat dan die we tot nu toe kenden. Marc Sadler is de ontwerper en verantwoordelijk voor de materiaalkeus en de vormen. De Tress lamp is een LED lamp. Het fiberglass is in een 5 tal kleuren te leveren, gebroken wit, greige, oranje rood, antraciet zwart en blauw.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Foscarini

Foscarini is een Italiaanse verlichtingsfabrikant die modern decoratieve verlichting produceert.

Carlo Urbinatien Alessandro Vecchiato zijn eind 20ste eeuw gestart met Foscarini, een van de eerste lampen werd direct een groot succes, de Lumiere ontworpen door Rodolfo Dordoni. Van deze lamp is inmiddels een 25-jarig jubileum special gemaakt! Mondgeblazen glas speelt een grote rol in de producten van Foscarini. Die mond geblazen glazen delen geven de lampen een rijk en tijdloos uiterlijk. Naast glas worden er ook veel onderscheidende moderne materialen toegepast zoals kunststof kappen met Carbon of Kevlar vezels of composiet materiaal op fiber basis.

Diverse ontwerpers hebben iconische lampen ontworpen voor Foscarini. Marc Sadler heeft met de Twiggy en de Tress serie een zeer onderscheidende serie neergezet. Patricia Urquiola heeft samen met Eliana Gerotto de Caboche bedacht; een kroonluchter, maar dan heel erg anders. De stappen naar nieuwe verlichtingstechnieken zijn ook gezet. Alle nieuwe lampen zijn LED ontworpen en voor vele oudere ontwerpen zijn inmiddels LED retro fit lichtbronnen te gebruiken.

Over het design Marc Sadler

Marc Sadler is geboren in Oostenrijk en tegenwoordig Frans staatsburger. Hij heeft als ontwerper langere tijd in de sport middelen industrie gewerkt. Hij experimenteerde veel met nieuwe materialen en vernieuwende wijzen van productie.

Wilt u meer weten over de Foscarini Tress lamp?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.