Carl Hansen CH22

Carl Hansen CH22

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Carl Hansen CH22. Een van de oudere ontwerpen van Hans J. Wegner is de CH22. Deze fauteuil is in 2016 opnieuw in productie genomen door Carl Hansen. er is een versie in eiken en een in noten. En er is een versie in eiken en noten gecombineerd. Een fauteuil moet geen achter of onder kant hebben volgens Wegner. En stoel moet vanuit alle hoeken en zijden mooi zijn en perfect afgewerkt. In Tonder , Denemarken is een fraai Wegner museum. Een must voor de  liefhebber , wij gingen u al voor!

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Carl Hansen & Son

Carl Hansen is een Deense fabrikant die de Y stoel van Hans J. Wegner produceert. Een Deens icoon, wereldberoemd! Naast dit ontwerp worden er nog vele andere ontwerpen van Hans J. Wegner geproduceerd en verkocht door Carl Hansen. Steeds weer worden er oude ontwerpen uit de lade gehaald. Ontwerpen die al lang uit productie zijn, of soms zelfs nog nooit in serie productie genomen zijn, worden in productie genomen.

De CH 22 is begin 2016 geïntroduceerd en zal medio september in de winkels te zien zijn.

De ontwerpen van professor Ole Wanscher worden ook door Carl Hansen geproduceerd. De “Colonial” serie wordt gekenmerkt door hoge ambachtelijkheid en een enorm verfijnde detaillering.

wegner-foto-product-galerij

Over het design Hans J. Wegner

Hans Jørgen Wegner, Tønder 2014 – 2007. Vader Wegner was meester schoenmaker, Hans krijgt ambachtswerk met de paplepel ingegoten. Hans Wegner is 1 van de meest vindingrijke Deense ontwerpers. Zeker ook door zijn ontwerpen werd het “Deense meubeldesign” zo groot in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Hij was een minimalistisch ontwerper en erg geïnspireerd door de Shakers in Amerika. De “Peacock chair” van PP Mobler en de “Y chair” van Carl Hansen zijn 2 van zijn bekendste ontwerpen.

Wilt u meer weten over de Carl Hansen CH22?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.