Waar koop je een design kast van Pastoe?

Een sieraad aan de muur, zo kun je een design kast van het design merk Pastoe wel omschrijven. De ontwerpen van dit merk zijn altijd tijdloos en gebaseerd op eenvoud. Het merk zegt altijd de focus op de consument te hebben. Dit leidt tot kasten die heel functioneel zijn.

Luppes Interieurs en Melles Interieur hebben ook kasten van Pastoe in de collectie. Kom gerust eens langs in een van onze winkels om de kasten te bekijken en meer informatie te vragen. Een afspraak maken voor een persoonlijk advies is ook mogelijk.

Geschiedenis Pastoe

De oorspronkelijke naam van Pastoe was ‘Utrechtse Machinale Stoelen fabriek’ (UMS). Deze fabriek maakte in jaren vijftig een kubistisch modulair kastsysteem dat Pas-Toe heette. De kasten zijn altijd sober van belijning gebleven. Pastoe is een Nederlands bedrijf en de meubelen worden nog steeds in de omgeving Utrecht geproduceerd .

Vision van Pastoe

We hebben onder meer de serie ‘Vision’ in de collectie. Deze collectie heeft 60 verschillende modules in vier verschillende dieptematen. Hierbij is keuze uit deur, klep, lade en combinaties. De kastjes kunnen gemonteerd worden aan de muur of frame. Er is keuze uit heel veel kleuren, waardoor je echt een functionele eyecatcher kunt maken. Kenmerkend voor deze lijn is de afgeschuinde voorkant. De lade of klep valt hierdoor grotendeels in het kastje, wat het uiterlijk een heel mooi afgewerkt uiterlijk geeft. Combineer en creëer met Vision.

Pastoe Vision design kast

Kast van Pastoe Vision

Landscape kast van Pastoe

In de lijn ‘Landscape’ staat het horizontale uiterlijk voorop. De kasten hebben een duidelijk boven- en onderblad. De kasten kunnen tot zes lagen naar boven gebouwd worden. Tussen elke laag zit weer een horizontaal blad, zodat het horizontale uiterlijk niet aan uitstraling inboet. Je kunt spelen met verschillende maten en kleuren, waardoor ook deze kasten ware kunstobjecten in je interieur worden.

L-serie met handgreepjes

De L-serie van Pastoe bestaat al sinds de jaren zeventig. Deze design kast heeft een ontwerp met duidelijke kap en plint. Herkenbaar zijn ook de handgreepjes. Dit is duidelijk een voorbeeld van een tijdloos ontwerp. Je kunt combineren met basisrompen en stapelelementen, met deuren, planken, kleppen en verschillende andere opties.

Een ander opvallend item bij Pastoe is de Amsterdammer. Deze kast bevat namelijk een rolluik, kan verticaal of horizontaal geplaatst worden, heeft optioneel een wijnrek en kan binnenin een andere kleur krijgen dan de buitenkant. Een prijswinnend ontwerp dus.

Pastoe kasten bekijken

Bij Luppes Interieurs en Melles Interieur helpen we je graag verder in de keuze voor een design kast, waaronder die van Pastoe. In een van onze winkels vertellen we je graag meer over design meubelen, de ontwerpen en de achtergronden.

Ga naar het blog overzicht