Ideale bureau en bureaustoel voor jouw werkplek

Of je nu thuis of op kantoor werkt, je brengt vaak heel wat tijd door op je bureaustoel achter je bureau. Je werkplek moet daarom flink comfort bieden. En het oog wil ook wat. Omdat je er veel te vinden bent, mag een werkplek best mooi zijn. Ook voor werkplekken zijn er genoeg designmeubelen te vinden.

Uiteraard zijn de twee belangrijkste meubelen voor je werkplek het bureau en de bijbehorende stoel. Om de juiste meubelen te kiezen geven we wat graag wat aandachtspunten mee.

De ideale bureaustoel

Een ideale bureaustoel bestaat niet. Mensen zijn te verschillend om de perfecte bureaustoel aan te wijzen. Bedenk of je op zoek bent naar een stoel met wieltjes, verstelbare rug- en armleuningen wil. Sommige stoelen hebben lendensteunen en ondersteunen zelfs de schouders.

Jan Luppes Interieurs en Melles Interieur hebben design bureaustoelen in de collectie. We hebben bijvoorbeeld de stoelen van Variér. Zij vinden dat de beste houding de volgende houding is, actief zitten dus.

We houden wel van deze Balans stoelen, ook met rugleuning. Werken aan een hogere tafel, kan op een design kruk van Variér.

De Balans van Vitra op het kantoor van Jan Luppes

De Balans van Vitra op het kantoor van Jan Luppes

In onze collectie vind je ook de Vitra Physix bureaustoel op wielen. Deze heeft een flexibel frame en wordt uitgevoerd met een elastische bekleding.

Vitra-Physix-bureastoel-gebruiker

En binnenkort komt de Rookie bij ons binnen. Deze is ook van Vitra. Rookie is een kleine, flexibele en eenvoudige stoel. Hij biedt een hoog comfort zonder dat er veel moet worden versteld.

Het perfecte bureau

Hoe minder papierwerk je hebt, hoe kleiner je bureau kan zijn. Een clean deskpolicy zorgt voor veel rust tijdens het werken. Dat houdt in: houd je bureau zo leeg mogelijk. Voor je een bureau kiest, is het dus verstandig eerst in te schatten hoeveel ruimte je nodig hebt. Werk je enkel via een laptop in de cloud? Of heb je opbergruimte nodig voor de nodige schrijfwaren en mappen? Pas je bureau hierop aan.

Verschillende design bureaus zijn bij ons te vinden. We werken graag met Vitra en Arco, hoewel we vinden dat iedere tafel een werkplek kan zijn. Wat betreft de bekabeling, we denken graag mee en helpen je aan de mooiste oplossing voor alle snoeren.

De ideale combinatie

Bureaustoel en bureau dienen goed op elkaar afgestemd te worden. De hoek in je benen en armen moet nooit minder dan negentig graden zijn. En je armen moeten daarbij op de armleuningen rusten. De hoogtes van de meubelen kunnen daarom het beste aan elkaar aangepast worden.

Kom onze meubels uitproberen, we helpen je graag verder met het juiste advies.

Ga naar het blog overzicht