Hoe en waarom pas je accessoires toe in je interieur

Na een verhuizing, verbouwing of een make-over van het interieur wordt de inrichting altijd afgesloten met het plaatsen van accessoires. De basis van je woonkamer staat, wanden hebben de juiste kleur en de meubels zijn gekozen en geplaatst. Door de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt, blijkt al een beetje persoonlijkheid. Met accessoires maak je echter van je huis meer thuis.

Waarom zetten we accessoires in ons huis?

  • De decoratieve items maken je woonruimte persoonlijk door de keuzes die je hierin maakt. Denk ook aan een kunstwerk of foto’s.
  • Je kunt op deze manier iets toevoegen dat de aandacht trekt. Een persoonlijke eyecatcher zoals een kunstvoorwerp dat je graag laat zien.
  • Accessoires zorgen voor de aankleding. Zonder deze spullen, loop je het risico dat je woonruimte meer aanvoelt als een showroom. De woonaccessoires dragen vaak bij aan een bepaalde sfeer en stijl.
  • Last but not least: kies accessoires die je zelf mooi vind. Kies iets wat niet alleen goed past in je interieur, maar ook iets wat past bij jou. Waar krijg je een glimlach van op je gezicht als je de woonkamer binnenloopt?

Tips voor plaatsen accessoires

We hebben nu de voordelen van accessoires uitgelegd, maar het werkt niet in het interieur om lukraak overal spullen neer te zetten.

  • Overdaad schaadt. Teveel spullen, in teveel kleuren zorgen voor een hoop onrust. Daarbij is het ook niet erg praktisch qua onderhoud. Een hoop spulletjes kunnen een hoop stof verzamelen.
  • Het is de kunst, wanneer je meerdere accessoires wil toevoegen, om dit in groepjes te doen. Kijk goed of je van de accessoires een geheel kunt maken.
  • Let op kleur en hoogte. Niet alles hoeft dezelfde kleur te zijn, en ook zeker niet in dezelfde hoogte. Probeer verschillende opstellingen uit en neem afstand om er objectief naar te kijken.

Jan Luppes Interieurs en Melles Interieur hebben ook accessoires in de collectie. Vitra heeft bijvoorbeeld prachtige wandplankjes om je spulletje op uit te stallen. Deze plankjes kun je zelf al als accessoires zien.

 

Ook hebben we van dit merk prachtige kapstokken en klokken die een toevoeging aan het interieur zijn.

Een meer uitgesproken accessoire is de Vitra Wooden Doll, een handgeschilderde houten pop die in geschenkdoos geleverd wordt. Met het kunststuk Wooden Doll weet je zeker dat je een eyecather te pakken hebt.

Kom eens een kijkje nemen in een van onze winkels om de bijzondere accessoires te bekijken. Wanneer je op zoek bent naar bijzonder design, zul je bij ons prima slagen.

 

Ga naar het blog overzicht