Leolux Boavista

Leolux Boavista

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Leolux Boavista

De Leolux Boavista bank verenigt compact design met een geweldig comfort. Onmiddellijk herkenbaar als een ontwerp van Axel Enthoven: lichtvoetig en subtiel, binnen een vertrouwde vormentaal. Boavista herkent u aan de stoffering, die als een briefomslag is dichtgevouwen, en zijn mooie stoffeerdetails. De zithoogte is aanpasbaar.  De Boavista is leverbaar in leder en heel veel stoffen.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht
vanaf € 2280

Over het merk Leolux

LEOLUX

De Zuid Nederlandse Clubmeubelfabriek wordt in 1934 opgericht. Het bedrijf maakt ambachtelijke meubelen en heeft enkele medewerkers.
In 1944 ligt het bedrijf in de frontlinie van de tweede Wereldoorlog.

Jeroen Sanders en Johan van Beek vormen in de 70er en 80 er jaren van de vorige eeuw het nieuwe jonge management. Internationale designers worden ingeschakeld.
Er wordt samen gewerkt met Philips , samen met de Art Director van Philips Stefano Marzano wordt Plugged Furniture ontworpen.
Roy De Scheemaker ontwerpt de Pallone, het silhouet van de Pallone is nu het beeldmerk van Leolux.

Het begin van het nieuwe millennium is roerig, 11 september 2001 laat de wereld anders draaien.
Leolux blijft inzetten op kwaliteit en creativiteit. De detaillisten blijven een belangrijke schakel, zij hebben de kennis en kunnen de producten per consument individueel laten uitvoeren.

Voor dat Johan van Beek en Jeroen Sanders zich terug trekken realiseren zij hun droom: “Via Creandi”, een looppad door de productie, een pand onder architectuur gebouwd, een bezoekerscentrum. Een centrum waar de geïnteresseerde consument de productie kan bekijken en zich uitgebreid kan laten informeren.

Met Sebastiaan Sanders en Patrick Schreudering heeft de derde generatie het roer nu in handen. Kwaliteit en comfort blijven de basis vormen, eigen keuzes omtrent vormgeving, in alle eigenwijsheid horen hier ook bij om tot een eigen beeld te komen. Zo wordt de continuïteit gehandhaafd.

axel-enthoven-product-galerij

Over het design Axel Enthoven

Axel Enthoven (1947) is een Belgisch ontwerper. Hij is afgestudeerd aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Hij is bedenker van vele produkten en won vele prijzen. Voor Leolux ontwierp hij de zeer succesvolle Bora Bora in 1983

Wilt u meer weten over de Leolux Boavista?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.