Artemide Pirce

Artemide Pirce

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Artemide Pirce plafondlamp

Artemide Pirce, plafondlamp, wandlamp, hangende lamp. De vorm is het bijzondere. Alsof je een appel geschild hebt en de schil aan 1 stuk hebt weten te houden. in het onderste “bolletje” bevindt zich de lichtbron. Het licht wordt door de bovenliggende ringen “gegooid”. Dat levert ook een mooi schaduwenspel op. Er zijn een aantal maten leverbaar. De lamp heeft een LED lichtbron van 44 watt. Het is een aluminium lamp leverbaar in wit en goudkleurig. De lamp geeft indirect licht, weerkaatsing via plafond of wand.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht
artimide-logo

Over het merk Artemide

Artemide is de producent van misschien wel de meest bekende tafel- bureau- lamp van de wereld, de Tolomeo, een ontwerp van Michele de Lucci en Giancarlo Fassina uit 1987.

Artemide is gestart in 1960 door Ernesto Gismondi en Sergio Mazza. Het eerste product was de tafellamp Alfa, ontworpen in 1959 door Sergio Mazza.

In 1972 ontwierp Richard Sapper de Tizio, een tafel / bureau lamp met een halogeen lichtbron een noviteit. Dit ontwerp is een icoon van modern design geworden door de jaren heen.

In 1987 ontwerpen Michele de Lucci en Giancarlo Fassina de Tolomeo. Deze lamp staat voor symbool “het Italiaanse product”. De lamp wordt in vele uitvoeringen geproduceerd en staat in vele landen , in vele huizen en in vele kantoren.

In 1989 mag Artemide een Compasso d’ Oro in ontvangst nemen voor de Tolomeo, een erkenning voor goed ontwerp.

Veel grote namen en mooie lampen volgen: de “Pipe” van Herzog & de Meuron in 2004, de “Mercury” van Ross Lovegrove in 2008, de “IN- EI” collectie van Issey Miyake in 2013 enzovoort.

Over het design Giuseppe Maurizio Scutella

Giuseppe Maurizio Scutella is een Italiaans free lance ontwerper.

Wilt u meer weten over de Artemide Pirce?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.