Artifort Pinguin

Artifort Pinguin

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Artifort Pinguin

Artifort Pinguin, Artifort sloeg in de jaren vijftig van de vorige eeuw de weg in naar moderne ontwerpen. Theo Ruth ontwierp in 1953 de Pinguin voor Artifort en dat is inmiddels een icoon. Behalve dat de stoel er bijzonder uit ziet heeft hij bovendien ook nog eens een fantastisch zitcomfort. Basis idee voor deze stoel is en stoel uit Belgisch Congo die de familie Wagemans meebracht. Deze familie Wagemans was eigenaar van Artifort. De stoel bestond uit 2 delen die in elkaar gestoken konden worden. Deze techniek van het in elkaar schuiven is de basis voor de Pinguin.

Behalve de Pinguin is er ook nog een Congo variant gemaakt destijds. In tegenstelling tot de Pinguin had de Congo geen armleggers.

De Pinguin is in 2016 in een beperkte oplage in productie genomen ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Artifort. Derhalve is enige haast geboden als u een exemplaar aan zou willen schaffen!  NOG 1 OP VOORRAAD  bij Melles Interieur in stof Artifort  helder blauw

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht

Over het merk Artifort

Artifort vierde het 125 jarig bestaan in 2015. Het begon allemaal met Jules Wagemans in 1890 in Maastricht. Het moderne Artifort begint met de komst van Kho Liang Ie in de 50er jaren van de vorige eeuw. Hij was ook de man die Pierre Paulin vastlegde in 1959. Artifort was een aantal jaren erg sterk in de project markt, vliegvelden, kantoren, over de hele wereld zag je Artifort. In 1998 neemt de Lande Group Artifort over, Artifort verkeert al jaren in zwaar weer. De familie van de Lande krijgt Artifort weer op de rails en werkt verder aan het indrukwekkende portfolio met erkende ontwerpers.

THEO Ruth foto

Over het design Theo Ruth

Theo Ruth is geschoold aan de Middelbare Kunstnijverheidsschool van Maastricht ( later de Academie voor Toegepaste kunsten). Hij is opgeleid tot meubelontwerper en binnenhuisarchitect.

Theo Ruth treedt in 1936 in dienst bij Wagemans en van Tuinen. Hij start als meubelmaker en wordt al snel hoofd van de ontwerp- en ontwikkel- afdeling.

Theo Ruth geeft tot aan zijn dood in 1971 leiding aan de ontwerpafdeling van Artifort. Hij heeft een grote invloed gehad op de ontwerplijn van Artifort.

Wilt u meer weten over de Artifort Pinguin?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.