Artemide Tolomeo Parete

Artemide Tolomeo Parete

Uitsluitend verkrijgbaar bij:
Jan Luppes en Melles interieur

Artemide Tolomeo Parete

Artemide Tolomeo Parete, de wandlamp uit de Tolomeo serie ontworpen door Michele de Lucchi en Giancarlo Fassina in 1986. vanaf het begin was deze serie een groot succes. De bureaulamp met de zichtbare scharnierpunten en de stalen spandraden. Gebruikt in veel fotografie en in heel veel filmbeelden. De Tolomeo is synoniem voor Italiaans design. De lamp is uitgevoerd in aluminium. De lampenkappen zijn leverbaar in aluminium, wit, zwart en perkament. Er zijn diverse maten leverbaar waardoor voor iedere situatie een Tolomeo is.

Geintereseerd?

Stuur ons gerust een bericht
artimide-logo

Over het merk Artemide

Artemide is de producent van misschien wel de meest bekende tafel- bureau- lamp van de wereld, de Tolomeo, een ontwerp van Michele de Lucci en Giancarlo Fassina uit 1987.

Artemide is gestart in 1960 door Ernesto Gismondi en Sergio Mazza. Het eerste product was de tafellamp Alfa, ontworpen in 1959 door Sergio Mazza.

In 1972 ontwierp Richard Sapper de Tizio, een tafel / bureau lamp met een halogeen lichtbron een noviteit. Dit ontwerp is een icoon van modern design geworden door de jaren heen.

In 1987 ontwerpen Michele de Lucci en Giancarlo Fassina de Tolomeo. Deze lamp staat voor symbool “het Italiaanse product”. De lamp wordt in vele uitvoeringen geproduceerd en staat in vele landen , in vele huizen en in vele kantoren.

In 1989 mag Artemide een Compasso d’ Oro in ontvangst nemen voor de Tolomeo, een erkenning voor goed ontwerp.

Veel grote namen en mooie lampen volgen: de “Pipe” van Herzog & de Meuron in 2004, de “Mercury” van Ross Lovegrove in 2008, de “IN- EI” collectie van Issey Miyake in 2013 enzovoort.

Over het design Michele de Lucchi / Giancarlo Fassina

Michele de Lucchi is een van de bekendere Italiaanse ontwerpers. Giancarlo Fassina is ook Italiaan. Samen ontwierpen zij de Tolomeo serie.

Wilt u meer weten over de Artemide Tolomeo Parete?

Wilt u meer weten over dit product? Leverbaar in diverse uitvoeringen. Vraag naar de mogelijkheden.